.

Δεκάδες Λιμενικοί έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Δεκάδες Λιμενικοί έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκδήλωση της Ένωσής Προσωπικού Λ.Σ. Αττικής, σε συνεργασία με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», με θέμα 
«Ημέρα ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών».






Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εκτενής ενημέρωση από τον κ. Γραφάκο Στέλιο, Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας, Διευθυντή Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για τη «Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων», από την κα Καραφυλλίδου Παναγιώτα, Κοινωνική Λειτουργό, Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και την κα Παϊσιου Άννα, Αιματολόγο στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη», για τη σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Μυελού των Οστών. 



Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες συνανθρώπων μας που μοιράστηκαν με το προσωπικό του Λ.Σ. την προσωπική τους εμπειρία και μετέφεραν μηνύματα ζωής και ελπίδας μέσα από το " δώρο" της μεταμόσχευσης.



Δεκάδες ήταν οι λιμενικοί που άμεσα ανταποκρίθηκαν και αφού συμπλήρωσαν το έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία έδωσαν στοματικό επίχρισμα για την ένταξή τους στη λίστα των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. 



Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» απέκτησε ήδη 60 νέους εθελοντές δότες, αυξάνοντας τις ελπίδες για όσους το έχουν ανάγκη!


Στην εκδήλωση παρεβρέθη ο Διευθυντής ΥΝΑΝΠ κ. Οδυσσέας Καμπόλης εκπροσωπώντας τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.