.

Καταργούνται οι άσκοπες διαθεσιμότητες στους Αστυνομικούς ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Καταργούνται οι άσκοπες διαθεσιμότητες στους Αστυνομικούς



Με την υπ΄ αριθ. 583 από 12.04.2016 διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας παύει το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας στους Αστυνομικούς, σε ορισμένες περιπτώσεις ,με τρόπο τέτοιο ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η διαταγή, σε κάθε περίπτωση που έχει ληφθεί το μέτρο και προκύπτουν νεώτερα στοιχεία, που τίθενται υπόψη του αρμοδίου οργάνου και δύνανται να μεταβάλλουν τις προϋποθέσεις  βάσει των οποίων λήφθηκε η απόφαση, εξετάζεται άμεσα το ενδεχόμενο παύσης του μέτρου.

  Ειδικά στις υποθέσεις ελευθέρωσης κρατουμένων,συνεκτιμάται πάντοτε η διάταξη της παρ.2 του αρθρου 172 Π.Κ. και ώς εκ τούτου η επιβολή του μέτρου της διαθεσιμότητας αποφασίζεται σε εξαιρετικές μόνον περιπτώσεις, ώστε να παρέχεται στον αστυνομικό η δυνατότητα ουσιαστικής συνδρομής και ενεργού συμμετοχής του στις έρευνες εντοπισμού και επανασύλληψης των δραπετών, εντός του προβλεπόμενου στη διάταξη αυτή χρονικού διαστήματος των δεκαπέντε (15) ημερών. 








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.