.

Αβγαταίνουν τα αναδρομικά των στρατιωτικών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Αβγαταίνουν τα αναδρομικά των στρατιωτικών

Αυξάνει ο χρόνος για τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί καθώς η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο με την ΕΣΔΑ τον χρόνο που υπολόγισε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (887/2016) ο χρόνος μετράει επί της ουσίας από τη στιγμή που υπέβαλαν την αίτηση οι στρατιωτικοί για να διεκδικήσουν τα αναδρομικά που δικαιούνταν, βάσει των νόμων του 2000 και του 2002 και όχι όπως προέβλεπε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Οπως αναφέρεται σχετικά, ο τρόπος με τον οποίο το τελευταίο καθόρισε την αφετηρία υπολογισμού της αναπροσαρμογής των συντάξεων «παραβιάζει το δικαίωμα παροχής αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας» των στρατιωτικών συνταξιούχων και «συγχρόνως προσβάλλει το δικαίωμά τους για σεβασμό της περιουσίας τους και διαρρηγνύει τη δίκαιη ισορροπία που πρέπει να υφίσταται μεταξύ της προστασίας της περιουσίας και των επιταγών του γενικού συμφέροντος και επομένως δεν είναι συμβατή με το άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος και το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ και του άρθρου 1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου αυτής».
Κατά την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως αφετηρία αναπροσαρμογής των συντάξεων «πρέπει να οριστεί η ημερομηνία έκδοσης της (αρχικής) πράξης με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά τους» για υπαγωγή στο πλαίσιο των νόμων 2838/2000 και 3016/2002.


#efsyn.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.