.

Το Ιταλικό Υπουργείο Άμυνας θα εξοικονομήσει 26-29 εκ. με την μετάβαση στο LibreOffice ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Το Ιταλικό Υπουργείο Άμυνας θα εξοικονομήσει 26-29 εκ. με την μετάβαση στο LibreOffice




Το ιταλικό Υπουργείο Άμυνας αναμένει να εξοικονομήσει 26 ως 29.000.000 ευρώ για τα επόμενα χρόνια με τη χρήση του LibreOffice. Το έργο LibreDifesa του Υπουργείου έχει σαν στόχο την μετάβαση σε LibreOffice σε πάνω από 100.000 υπολογιστές σε όλους τους οργανισμούς του Ιταλικού υπουργείου.
“Λαμβάνοντας υπόψη τις προθεσμίες που ορίζονται από τις ισχύουσες άδειες χρήσης του Microsoft Office, θα έχουμε 75.000 (70%) των χρηστών σε LibreOffice από το 2017, και  επιπλέον 25.000 μέχρι το 2020», λέει ο Στρατηγός Camillo Sileo, Υπαρχηγός του Department VI, Systems Department C4I. Σύμφωνα με τον Sileo, το έργο LibreDifesa έχει ήδη κάνει μια καλή αρχή και η ομάδα του έργου, αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων υπηρεσιών στο ιταλικό στρατό, ναυτικό και αεροπορία.
“Ξεκινήσαμε με μια εκτίμηση των επιπτώσεων, με μια σειρά από ενημερώσεις στο προσωπικό, καθώς και την κατάρτιση των εκπαιδευτών, των υπευθύνων εγκατάστασης και των εκπροσώπων της πληροφορικής. Τώρα εργαζόμαστε πάνω σε ένα e-learning μάθημα στο LibreOffice για τους χρήστες μας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο με άδεια copyleft. Για αυτό το τμήμα του έργου, συνεργαζόμαστε στενά με την οργάνωση LibreItalia.” “Μέχρι στιγμής, έχει γίνει η μετάβαση σε 5.000 θέσεις εργασίας χωρίς σοβαρά προβλήματα. Εάν γίνει σωστή διαχείριση, η μετάβαση σε LibreOffice είναι λιγότερο δύσκολη από ότι μπορείτε να φανταστείτε. Οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι, συμμετέχουν και είναι εξυπηρετικοί. Με το να μοιραζόμαστε όσο πιο πολλά μπορούμε και με το να προωθούμε την διαφάνεια σε στενή συνεργασία με την κοινότητα του LibreOffice , ελπίζουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στους πολίτες μας, και να γίνει αυτή η μετάβαση, ένα πολύτιμο παράδειγμα για άλλους δημόσιους οργανισμούς.


Πρωτόκολλο Μετάβασης
Το Ιταλικό Υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί στενά το Πρωτόκολλο Μετάβασης LibreOffice που δημοσιεύτηκε από το  Document Foundation (TDF). Η ίδια προσέγγιση είχε ακολουθηθεί και από το έργο LibreUmbria, το οποίο έκανε την μετάβαση με επιτυχία σε χιλιάδες επιτραπέζιους υπολογιστές σε διάφορες κυβερνητικές οργανώσεις στην ιταλική περιφέρεια της Ούμπρια. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την  LibreItalia, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για την προώθηση της τεχνολογίας και των ίσων ευκαιριών με βάση το λογισμικό ανοικτού κώδικα και τα ανοιχτά δεδομένα για το δημόσιο και το ιδιωτικό τομέα.
Ο Στρατηγός Sileo παρέθεσε αρκετούς λόγους για τη μετάβαση στο LibreOffice:
  • Σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ψηφιακού Κώδικα Διαχείρισης της Ιταλίας, το λογισμικού ανοικτού κώδικα είναι προτιμότερο από το ιδιόκτητο λογισμικό, αν είναι εξίσου κατάλληλο
  • Η ιδέα της μετάβασης σε ανοιχτό κώδικα  πηγή έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη από όλο τον οργανισμό.
  • Η υιοθέτηση του ανοιχτού προτύπου εγγράφων ODF, εγγυάται την  διαλειτουργικότητα και την προσβασιμότητα ακόμα και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, και καθιστά την κυβέρνηση ανεξάρτητη από προμηθευτές λογισμικού.
  • Η υιοθέτηση του ODF ως πρότυπη μορφή αρχείων σε ολόκληρη την κυβέρνηση – όπως ακριβώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο  – θα αυξήσει την αποδοτικότητα και με χαμηλότερο κόστος.
  • Η χρήση του LibreOffice σε όλους τους οργανισμούς της άμυνας παρέχει  μια ομοιόμορφη έκδοση λογισμικού, η οποία θα αυξήσει την παραγωγικότητα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
  • Θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτή η εξοικονόμηση υπολογίζεται σε 26 – 29000000 ευρώ για όλους τους οργανισμούς του υπουργείου.

#https://joinup.ec.europa.eu/



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.