.

Ξεκίνησε η λειτουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ξεκίνησε η λειτουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας




Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού της Πολιτείας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουρίστες και γενικότερα τους επισκέπτες της χώρας μας, αποφάσισαν τη λειτουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε δέκα διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας μας. 

Η βασική αποστολή των νέων Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των επισκεπτών της χώρας μας σε θέματα τουριστικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος. Στις προτεραιότητες των Γραφείων εντάσσεται μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στη διευκόλυνση των τουριστών κατά την άφιξη και παραμονή τους στη χώρα μας, όπως η ενημέρωση και η πληροφόρηση τους και η διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με εφαρμογή της τουριστικής και γενικότερα της εθνικής νομοθεσίας. 
 Τα Γραφεία Τουριστικής Αστυνομίας έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους σε επιλεγμένα αεροδρόμια όπου παρατηρούνται αυξημένες αφίξεις και μετακινήσεις επισκεπτών και ειδικότερα: 

στον κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», 
στον κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», 
στο διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας»,
στο διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», στο διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», 
στον κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου, στο διεθνές Αεροδρόμιο Κω, στον κρατικό Αερολιμένα Σαντορίνης και
 στον κρατικό Αερολιμένα Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός», 
ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και στο διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 Οι χώροι που λειτουργούν τα Γραφεία βρίσκονται σε εμφανή σημεία, στην αίθουσα αφίξεων των αεροδρομίων με τη σήμανση «TOURIST POLICE», προκειμένου να γίνονται αντιληπτά από τους επισκέπτες και να εξυπηρετείται άμεσα και έγκαιρα κάθε ενδιαφερόμενος. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των Γραφείων και για το λόγο αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό, κυρίως ξενόγλωσσους αστυνομικούς που έχουν ενημερωθεί επαρκώς για την αποστολή και τις αρμοδιότητες τους, καθώς και για τα ειδικότερα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν. 

Επιπλέον, για να επιτευχθεί η μεγίστη ετοιμότητα και ανταπόκριση τους, τα Γραφεία συνεργάζονται στενά με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς που υπάγονται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) και τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης τα οποία εφαρμόζονται στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση. Αυτό με σκοπό να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο το εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση τουριστών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.