.

Οι πυροσβέστες διέσωσαν το 90% του Φορτ ΜακΜάρεϊ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Οι πυροσβέστες διέσωσαν το 90% του Φορτ ΜακΜάρεϊ



Περίπου το 90% των οικοδομικών κτισμάτων διέσωσαν οι πυροσβέστες στην πετρελαϊκή πόλη Φορτ ΜακΜάρεϊ, που βρέθηκε στο επίκεντρο της τεράστιας φωτιάς από την προηγούμενη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έκαψε εντελώς ή μερικώς 2.400 σπίτια και κτίρια, αλλά οι 25.000 κτίρια διασώθηκαν, αριθμός που αντιστοιχεί στο 90% των σπιτιών, οικοδομικών κατασκευών και κτιρίων που υπάρχουν στην πόλη.
«Η πόλη περικυκλώθηκε από μια τεράστια φωτιά, πριν από μερικές ημέρες, αλλά το Φορτ ΜακΜάρεϊ και οι περιοχές γύρω από αυτό, διασώθηκαν», δήλωσε η Ρέιτσελ Νότλεϊ, πρωθυπουργός της Αλμπέρτα σε επίσκεψη στην περιοχή για την εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής.
Οι φλόγες κατέστρεψαν ολόκληρες γειτονιές στην πόλη και οδήγησαν σε μαζική εκκένωση από τους κατοίκους, αφού 100.000 κάτοικους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Οι εγκαταστάσεις πετρελαϊκής παραγωγής του ΜακΜάρεϊ προστατεύτηκαν, αλλά οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα στις διεθνείς αγορές, υπό την εκτίμηση ότι η μείωση των καναδικών εξαγωγών πετρελαίου.


Καναδάς AP Photo/Rachel La Corte


Με φωτεινό κόκκινο χρώμα είναι οι υγιής δασικές εκτάσεις πριν τη φωτιά στην πάνω εικόνα, ενώ στην κάτω με σκούρο απεικονίζονται οι πειοχές που κάηκαν | DigitalGlobe via AP




#efsyn.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.