.

Ν. Τόσκας: Η Ν.Δ. κάνει τώρα «σημαία» το θέμα των Εξαρχείων, γιατί επικοινωνιακοί σύμβουλοι της υπέδειξαν ότι «πουλάει» το «Νόμος και Τάξη» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ν. Τόσκας: Η Ν.Δ. κάνει τώρα «σημαία» το θέμα των Εξαρχείων, γιατί επικοινωνιακοί σύμβουλοι της υπέδειξαν ότι «πουλάει» το «Νόμος και Τάξη»



Έντονη διαμάχη με τη Νέα Δημοκρατία, πυροδότησαν αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, σε σημερινές συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Alpha και «North Radio 98,0» της Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα «ακραία στοιχεία» που προκαλούν επεισόδια και την διαπλοκή τους με πολιτικούς χώρους, αλλά και την δράση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ, την οποία κατήργησε ο ίδιος, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο αναπληρωτής υπουργός, με αφορμή και τη χθεσινή επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε σαφείς αναφορές για οργανωμένες ενέργειες και «συμφέροντα πολιτικά και οικονομικά», κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις «ότι χρησιμοποιούσαν τα Εξάρχεια για να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί».
Ο κ. Τόσκας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έκανε επιχειρήσεις στα Εξάρχεια για λόγους εντυπώσεων, συλλαμβάνοντας άτομα «άσχετα» και μεγάλης ηλικίας, μόνο και μόνο για να δείχνει υψηλά νούμερα συλλήψεων, ενώ για την ομάδα ΔΕΛΤΑ επεσήμανε ότι δρούσε ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας κατάσταση μόνιμης σύγκρουσης.
Επίσης υπογράμμισε, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει τώρα «σημαία» το θέμα των Εξαρχείων, γιατί «οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι, της υπέδειξαν ότι "πουλάει" το "Νόμος και Τάξη" και ειδικά σε μια περιοχή που δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να κάνει τίποτα, για πάρα πολλά χρόνια».
Σε ερώτηση αν η ΔΕΛΤΑ δρούσε για να δημιουργεί καταστάσεις, ο κ. Τόσκας είπε:
«Θα απαντούσα μονολεκτικά, ναι. Οι ομάδες αυτές ενεργούσαν χωρίς να έχουν καν οργανωμένη συγκρότηση, ενεργούσαν περίπου όπως και η αντίπαλη πλευρά. Φυσικά πυροδοτείτο μια κατάσταση η οποία δεν ήταν καθόλου ελκυστική. Εμείς δεν πιστεύουμε στο να υπάρχουν τέτοιες ομάδες που ενεργούν ανεξέλεγκτα. Το οργανωμένο κράτος έχει ελεγχόμενους μηχανισμούς, όχι ανεξέλεγκτους μηχανισμούς».
Για τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση με μολότοφ, χτες το βράδυ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής τόνισε ότι πρόκειται για τραμπούκους, «που είναι πέρα από κάθε ιδεολογική κατεύθυνση», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε:
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν ξέρετε και κοινά συμφέροντα. Υπάρχουν κοινά συμφέροντα διαπλοκής, που μπορεί να βάζουν αυτούς τους αφελείς ή πονηρούς. Υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας και δεν το κρύβουν».
Σε ερώτηση αν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί διαπλοκής, ο κ. Τόσκας απάντησε:
«Δεν μιλάω τυχαία και εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις με στοιχεία που υπάρχουν.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει και κάτι που ενώνει όλους αυτούς. Υπάρχει το κοινό συμφέρον, την αποσταθεροποίηση της χώρας, την αποτυχία της αξιολόγησης, για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και έχουν μιλήσει αρκετοί κύκλοι και πολιτικών χώρων».
Στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης είπε ακόμα ο κ. Τόσκας:
«Δυστυχώς υπάρχουν κύκλοι και μέσα από πολιτικούς χώρους, οι οποίοι έχουν κοινά σημεία σε ό,τι αφορά την αποσταθεροποίηση της χώρας και εύχονται να μη γίνει η αξιολόγηση, να πέσει η κυβέρνηση. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα κλίμα τι; Χάους; Η προσπάθεια όλων των ανθρώπων, άσχετα από πολιτική απόχρωση, αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι να σταθεροποιηθεί η χώρα, να σταθεί στα πόδια της η χώρα και να μπορέσουμε να πάμε σε ένα καλύτερο αύριο».
Σε ερώτηση αν εννοεί τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τόσκας απάντησε:
«Μίλησα όχι για κόμματα, αλλά για κύκλους κομμάτων. Οι δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη ότι θα πρέπει να μη γίνει η αξιολόγηση και να πάμε σε εκλογές είναι γνωστές. Δηλαδή αποσταθεροποίηση. Και αποσταθεροποίηση θέλουν και άλλες πλευρές. Άρα υπάρχει μια κοινή επιδίωξη κάποιων, άσχετα ποια είναι τα κίνητρα, που θα πρέπει να εξεταστεί».
Δημοσιογράφος: Εννοείτε ακροδεξιές ομάδες;
Αναπληρωτής υπουργός: Μία επιδίωξη για την αποσταθεροποίηση της χώρας μπορεί να έχουμε και από ακροαριστερή κατεύθυνση και από ακροδεξιά κατεύθυνση και από άλλη κατεύθυνση, συμφεροντολογική.

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Οι δηλώσεις του κ. Τόσκα προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε, τον χαρακτηρίζει «ανάξιο της θέσης που κατέχει» και κάνει λόγο για «πολιτική αθλιότητα».
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Σε πολιτική αθλιότητα και έσχατο σημείο ανευθυνότητας κατρακύλησε σήμερα ο κατ' ευφημισμό υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του.
Αφού ισχυρίστηκε ότι "στοιχεία από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά" αποσταθεροποιούν τη χώρα, προσπάθησε να εμφανίσει "κύκλους από πολιτικούς χώρους" πως συμπλέουν στην ίδια κατεύθυνση, παραπέμποντας στη Νέα Δημοκρατία.
Κατήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι "αστυνομικές ομάδες της ΔΕΛΤΑ πυροδοτούσαν καταστάσεις".
Εκείνος ο οποίος υποσχόταν "διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων", προσπαθεί να εμφανίσει τους μπαχαλάκηδες, να συμπλέουν με τμήματα της Αστυνομίας και της αντιπολίτευσης.
Αποδεικνύεται υβριστής της Αστυνομίας και πρωταγωνιστής αδίσταχτης πολιτικής συκοφαντίας σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αποδεικνύεται ανάξιος της θέσης που κατέχει».

Απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ΝΔ
«Αναρωτιόμαστε τί άραγε ώθησε τους επικοινωνιακούς "συμβούλους" του κυρίου Μητσοτάκη να αντιδράσουν με δημόσιες ύβρεις πέρα από κάθε όριο αντιπολιτευτικού σχολιασμού». Αυτά τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στη σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καταφέρεται εναντίον του υπουργού Νίκου Τόσκα. 
Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Δυστυχώς, η πολιτική αναξιοπρέπεια τους χαρακτηρίζει».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.