.

«Νεκτάριος Σαντορινιός προς τη Ν.Δ.: εμείς δεν πειράζουμε τα κριτήρια των κρίσεων στο Λιμενικό Σώμα, όπως κάνατε εσείς» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

«Νεκτάριος Σαντορινιός προς τη Ν.Δ.: εμείς δεν πειράζουμε τα κριτήρια των κρίσεων στο Λιμενικό Σώμα, όπως κάνατε εσείς»
 Στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχεδίου «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών, παρενέβη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, παρουσιάζοντας άρθρα σχετικά με την προαγωγή στελεχών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία εμπεριέχονται στο σχέδιο Νόμου.


  Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, εξήγησε ότι με το άρθρο 43 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και αφορά τις ετήσιες τακτικές κρίσεις Ανώτατων Αξιωματικών Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., εξισώνεται ο τρόπος προαγωγής των Αρχιπλοιάρχων, Υποναυάρχων και Αντιναυάρχων με τον τρόπο που ισχύει για τους ομόβαθμούς τους, στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας. Με αυτή τη ρύθμιση, διασφαλίζεται η ισονομία, η ισότητα και η δικαιοσύνη, όπως εξήγησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  Επιπλέον, πρόσθεσε, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η ηγεσία του Υπουργείου φέρνει αυτή την πρόταση αιφνιδιαστικά, καθώς, το συγκεκριμένο άρθρο είναι σε ανοιχτή διαβούλευση από το Μάιο του 2016, ως μέρος νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας. Άλλωστε, αντίτεινε, απευθυνόμενος στην πτέρυγα της Ν.Δ., ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αν θέλαμε να παρέμβουμε στις κρίσεις, θα το κάναμε, αλλάζοντας τα κριτήρια, πρακτική που εσείς γνωρίζετε πολύ καλά.
Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο Υφυπουργός, εξήγησε ότι το άρθρο 44 του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου, περί Προαγωγής Αξιωματικών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., αποκαθιστά αδικίες και εμπόδια που άρχισαν ξαφνικά να ισχύουν, από τον Απρίλη του 2014 με τον 4256/2014 της Κυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, λίγους δηλαδή μόλις μήνες πριν τις εκλογές του 2015.
  Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, χαρακτηρίζοντας άδικες πολλές από τις διατάξεις του 4256/2014, ανέφερε ότι με το συγκεκριμένο άρθρο, καταργείται η λεγόμενη "υπαιτιότητα της Υπηρεσίας" για την αδυναμία εφαρμογής διατάξεων για τα ειδικά τυπικά προσόντα προς προαγωγή, καταργείται ως προϋπόθεση προαγωγής στο βαθμό του Πλωτάρχη η τριετής προϋπηρεσία σε Διεύθυνση Κεντρικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος, δηλ. σε υπηρεσίες οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται εντός Αττικής και τέλος καταργείται η πρόσθετη προϋπόθεση προαγωγής στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου, για προϋπηρεσία δυο 2 ετών σε Διεύθυνση Κεντρικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος, δηλ. και πάλι σε υπηρεσία εντός Αττικής.
  Δηλαδή στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στην Περιφέρεια και δίνουν καθημερινές μάχες, δεν δικαιούτο, σύμφωνα με τον προ των εκλογών νόμο της Κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ να προάγονται σε βαθμό, εκτός και αν είχαν κάποιο τρόπο να έρθουν στην Κεντρική Υπηρεσία, παρατήρησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, συμπληρώνοντας ότι η δική μας Κυβέρνηση αυτό το έκρινε άδικο και για αυτό το καταργεί και επαναφέρει το προ ισχύσαν καθεστώς.
  Τέλος, σύντομη αναφορά έκανε, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας στο άρθρο 45 του νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα εισόδου επιλαχόντων, στην περίπτωση που καταταγείς ως επιλαχών για οποιοδήποτε λόγο αποχωρήσει. Αυτό το άρθρο εξυπηρετεί το σκοπό του να ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα με τις προβλεπόμενες θέσεις και να μην χαθεί ευκαιρία για το διορισμό κάποιου.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.