.

Απολογισμός του έργου των ΑΕΝ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Απολογισμός του έργου των ΑΕΝ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017


Με αφορμή τη λήξη του τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με όλους τους διοικητές και διευθυντές των ΑΕΝ, ΚΕΣΕΝ και ΣΣΠΜ όλης της χώρας. Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο κ. Υπουργός για την πορεία του διδακτικού και διοικητικού έργου, καθώς και για τις ανάγκες που προέκυψαν από τη λειτουργία τους, κατά την τρέχουσα περίοδο.
Πολλοί εκ των παρισταμένων σημείωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια συνάντηση. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι αυτή η πρωτοβουλία του κ. Κουρουμπλή, πρέπει να θεσμοθετηθεί και να γίνεται κάθε χρόνο, στο τέλος του διδακτικού έτους, γιατί είναι πολύ χρήσιμη.
Συζητήθηκε το θέμα της αύξησης των οργανικών θέσεων των καθηγητών, διότι πέραν των κενών που έχουν δημιουργηθεί με την κατάργηση των θέσεων από προηγούμενες κυβερνήσεις, προκύπτουν μεγάλες διδακτικές ανάγκες, κυρίως σε σχολές που σημειώνεται αύξηση των σπουδαστών. Ως αποτελεσματικότερη, διαφανέστερη και πιο σύντομη λύση, προτάθηκε η πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, με κριτήρια μοριοδοτούμενα.
Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη σημειώσεων για τα νέα μαθήματα που έχουν αρχίσει και διδάσκονται στις ΑΕΝ, μετά τον εκσυγχρονισμό του προγράμματος σπουδών, που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου. Επισημάνθηκε η ανάγκη για ναυτοδιδασκάλους, κυρίως για τα ναυτικά μαθήματα. Συζητήθηκε ακόμα η δυνατότητα, οι σπουδαστές των ΑΕΝ να παρακολουθούν, μέσω τηλεματικής, μαθήματα που διδάσκονται στα πανεπιστημιακά Τμήματα Ναυτιλιακών Σπουδών της χώρας.
Διαπιστώθηκε η πολύ καλή πορεία των έργων στις ΑΕΝ Ασπροπύργου και Μακεδονίας, με δωρεές της Ε.Ε.Ε. Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αυξήθηκε ο αριθμός των νεοεισερχομένων σπουδαστών, σε όλες τις ΑΕΝ, κατά 210 άτομα, γεγονός που προκαλεί την ανάγκη για αύξηση και του αριθμού του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο επετεύχθη μετά από συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Επισημάνθηκε το ζήτημα ειδικού τεχνικού προσωπικού, που θα αναλάβει την συντήρηση και την λειτουργία των προσομοιωτών, στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού. Ετέθησαν θέματα μηχανοργάνωσης, σίτισης των μαθητών και μεταφοράς τους με δημόσιες συγκοινωνίες. Διαπιστώθηκε η πολύ δουλειά που έχει γίνει, σε συνεργασία του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με τις αρμόδιες επισπεύδουσες Υπηρεσίες, ώστε να βρεθούν και να διατεθούν κονδύλια για την υλικοτεχνική υποδομή.
Οι Διοικητές και οι Διευθυντές των Σχολών δήλωσαν ότι το διδακτικό προσωπικό, παρά τις όποιες ελλείψεις, δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για να μην επηρεάζεται η ποιότητα της διδασκαλίας των μαθημάτων και να παραμείνουν υψηλά, το επίπεδο σπουδών και η εγνωσμένη ποιότητα της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, η οποία δίνει και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα ελληνικά ναυτικά διπλώματα και τα κάνει να ξεχωρίζουν διεθνώς.
Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω με πολύ κατηγορηματικό τρόπο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναβαθμιστούν οι Σχολές. Είμαι βέβαιος ότι, με αποφασιστικές και σταθερές κινήσεις, το Υπουργείο θα καταφέρει να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού. Ετοιμάζουμε μία διάταξη, ώστε να μπορούμε να πάρουμε χρήματα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γιατί είναι ντροπή να μην έχουν τα παιδιά σίτιση και θα βρούμε τρόπο για να καλυφθεί το συγκεκριμένο θέμα, σε όσες ΑΕΝ δεν έχει ήδη τακτοποιηθεί». Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ιδιαίτερα, ότι στα τέλη Αυγούστου η συνάντηση με τους διοικητές και τους διευθυντές των ΑΕΝ, ΚΕΣΕΝ & ΣΣΠΜ θα επαναληφθεί, ώστε να εκτιμηθεί ο απολογισμός της αντιμετώπισης των προβλημάτων, διαδικασία η οποία άρχισε σήμερα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www . hcg . gr .



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.