.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΘAIΡΕΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ… ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΘAIΡΕΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ… ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ !


Στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επί της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποσαφήνισε και επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι, η προεκλογική εξαγγελία για 1.500 προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία, θα αφορά Ειδικούς Φρουρούς.

Πρόκειται για την ολική επαναφορά από το μακρινό παρελθόν, ενός δικής του έμπνευσης μέτρου, που δημιούργησε, αντί να λύσει προβλήματα.
Ενώ ήταν ήδη σε εφαρμογή η διαδικασία εισαγωγής μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, που αναβάθμισε το επίπεδο του Σώματος και διασφάλισε αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες επιλογής προσωπικού, ο κ. Χρυσοχοΐδης διατάραξε τότε την ομοιογένεια του οργανισμού, μέσω της πρόσληψης Ειδικών Φρουρών με συνοπτικές διαδικασίες και ταχύρρυθμη εκπαίδευση και δημιούργησε μία Αστυνομία πολλών ταχυτήτων, με κατηγορίες προσωπικού διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και σήμερα.
Η διαχρονική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ζήτημα, είναι ότι η διαιώνιση της ύπαρξης αστυνομικών «διαφορετικών ταχυτήτων», δεν προσθέτει τίποτα στην αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας, αντίθετα μάλιστα υποβαθμίζει το αξιόμαχο, θέτοντας σε διαρκή δοκιμασία τη συνολική συνοχή του Σώματος.
Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών δεν επιτυγχάνεται με εκπτώσεις στην αξιοκρατία. Οι διαδικασίες πρόσληψης και η ποιότητα και η διάρκεια της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μόνο ως ενιαίο σύστημα μπορεί να αποδώσει.
Αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Αστυνομία, που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της κοινωνίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα σύγχρονο και οργανωμένο σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής, βασισμένο στην πρόληψη, αλλά και την επιχειρησιακή επέμβαση όταν αυτή απαιτείται, που θα σχεδιάζεται και θα υλοποιείται από υψηλής κατάρτισης και εκπαίδευσης στελεχιακό δυναμικό.
Στην κατεύθυνση αυτή, όποτε κρίνουμε ότι απαιτείται, θα ασκήσουμε υπεύθυνη, σταθερή και δημιουργική κριτική στις επιλογές της νέας Κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι και στη νέα περίοδο, οι δίαυλοι δημόσιου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στα κρίσιμα ζητήματα των Σωμάτων Ασφαλείας, θα παραμένουν ανοικτοί.


ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.