.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:«Ο κυβερνητικός αυταρχισμός πλήττει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία και την Αστυνομία» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:«Ο κυβερνητικός αυταρχισμός πλήττει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία και την Αστυνομία»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Νέα Δημοκρατία βάζει στο κάδρο ξανά τον σκληρά εργαζόμενο Αστυνομικό και τραυματίζει σοβαρά τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας.
Φάνηκε πλέον εμφατικά μετά και τα χθεσινά γεγονότα στο Κουκάκι, όπου ο σχεδιασμός εκκένωσης μιας κατάληψης κατέληξε στην εκκένωση κατοικίας, ότι η ίδια η Kυβέρνηση υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών, αγνοώντας ακόμη και θεμελιώδη συνταγματικά τους δικαιώματα. Όταν όμως η ίδια η Kυβέρνηση εργαλειοποιεί με τρόπο απροκάλυπτο, έναν από τους βασικούς θεσμούς που είναι επιφορτισμένος με την τήρηση της νομιμότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάλυσης κάθε έννοιας δικαίου.

 Αδιάφορο αν το πράττει για να χαϊδέψει τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου, εντός κι εκτός κόμματος, ή αν προκαλεί κλίμα γενικευμένης καταστολής για την επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών που εντέχνως είχε αποκρύψει από τον προεκλογικό της λόγο, ή ακόμη αν προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να καλύψει την κατάρρευση των προεκλογικών της αφηγημάτων, η Ελληνική Αστυνομία κι ο εργαζόμενος Aστυνομικός, δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους περαιτέρω στοχοποίηση και στιγματισμό. Ούτε όμως, η ελληνική κοινωνία αντέχει περισσότερη αυθαιρεσία και αυταρχισμό.

 Σε τέτοιες συνθήκες, είναι αδήριτη ανάγκη κάθε ένστολος εργαζόμενος, να αντιληφθεί ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η υποχρέωση του, να τηρεί απαρέγκλιτα τους Νόμους και να προασπίζει τα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, που ακριβώς έχουν θεσμοθετηθεί για την προστασία από την κρατική αυθαιρεσία, ανεξάρτητα από τη βούληση της εκάστοτε ηγεσίας. Δεν είναι δουλειά της πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να απαριθμεί τραυματίες αστυνομικούς σε δελτία τύπου, ως άλλοθι για πάσης φύσης αυθαιρεσίες, αλλά να λαμβάνει τη μέγιστη μέριμνα ώστε να μην εκθέτει το προσωπικό και τους πολίτες σε υπέρμετρο κίνδυνο. Δεν είναι στα καθήκοντα της πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας η έκδοση «απαλλακτικών βουλευμάτων» για αυθαιρεσίες που η ίδια ενορχήστρωσε, αλλά η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε σχεδιαζόμενη δράση. Είναι αντίθετη με την αποστολή του Σώματος η επιλογή της ηγεσίας του να τορπιλίζει με κάθε δυνατό τρόπο, την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του. Είναι καθήκον των ιθυνόντων να διαφυλάττουν, ως κόρη οφθαλμού, την αξιοπιστία των Οργανισμών που έχουν υπ’ ευθύνη τους και όχι να της προκαλούν καίρια πλήγματα, με άστοχες επιλογές και σχεδιασμούς. Επισημαίνουμε με ειλικρινή αγωνία, ότι οι πληγές στην κοινωνία αλλά και στην ίδια την Αστυνομία, όποτε οι δράσεις της οδηγήθηκαν εκτός συνταγματικού πλαισίου, δεν έχουν ακόμη πλήρως επουλωθεί.

Αθήνα, 20/12/2019
                                                   Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.