.

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Η μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ αναδεικνύει το αδιέξοδο που δημιούργησαν οι «ανθυγιεινές» πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Η μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ αναδεικνύει το αδιέξοδο που δημιούργησαν οι «ανθυγιεινές» πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης



Ανακοίνωση για τη μεγάλη πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η μεγάλη πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας ειδικά στην Αθήνα, αναδεικνύει το αδιέξοδο που δημιούργησαν οι «ανθυγιεινές» πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Επιλογές που οδηγούν πλέον στην καταστροφή. Υγειονομική, οικονομική και κοινωνική.

Η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει την κυβερνητική ρητορική για ένα ΕΣΥ έτοιμο να αντιμετωπίσει το 2ο κύμα πανδημίας. Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, με την Αττική να χτυπάει "κόκκινο" και τις κενές κλίνες ΜΕΘ να μειώνονται δραματικά, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μιλώντας για προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που γίνονται αλλά ακόμα δεν έγιναν, για κλίνες ΜΕΘ που από το Μάιο αναπτύσσονται αλλά τελικά είναι λιγότερες σε σχέση με εκείνη την περίοδο, για υγειονομικά πρωτόκολλα που δεν υφίστανται, για μεταρρυθμίσεις στην ΠΦΥ που όμως έχουν αφήσει στο έλεος της πλήρους υποβάθμισης. Αποτέλεσμα του κυβερνητικού αλαλούμ, είναι να οδηγούμαστε με ταχείς ρυθμούς σε ένα νέο lock down με καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.

Είναι σαφές πλέον, ότι η πολιτική που εφάρμοσε μέχρι τώρα το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί πλέον ούτε τις εντυπώσεις να διασκεδάσει. Οι αντιφάσεις του υπουργείου Υγείας όσον αφορά τα νούμερα των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, η αδιαλλαξία των υπεύθυνων υπουργών που με τις επιλογές τους "στοιβάζουν" καθημερινά τους πολίτες στα ΜΜΜ, η πλήρης έλλειψη ασφάλειας όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, αποδεικνύουν καθημερινά ότι όσο και αν ισχυρίζονται το αντίθετο, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και "οι άριστοί" της και όχι οι απείθαρχοι πολίτες.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, με παρεμβάσεις που χαρακτηρίζονται όχι μόνο από προχειρότητα και επιπολαιότητα αλλά κυρίως από ιδεοληψία. Αντί να αναζητούν αστοχίες στην αντιπολίτευση, να πάψουν να παίζουν με τα νούμερα, αλλάζοντάς τα σε διάστημα 5 ημερών, και ας μας ενημερώσουν επιτέλους υπεύθυνα για τις κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της χώρας. Να βάλουν τέλος στην επικίνδυνη πολιτική "εντυπωσιασμού" της κοινής γνώμης και να παρουσιάσουν ένα πραγματικό και συνεκτικό σχέδιο για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ως όφειλαν να κάνουν εδώ και 6 μήνες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.