.

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση για σκόπιμη κακοποίηση τοποθέτησης του στη Βουλή ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση για σκόπιμη κακοποίηση τοποθέτησης του στη Βουλή



Εάν οι συγκεκριμένοι σε εμένα-με το πληκτρολόγιο στο χέρι-κάνουν τέτοια κακοποίηση της γνώμης μου,
τότε τι θα κάνουν-κρατώντας το όπλο στο χέρι-στον ανυπεράσπιστο πολίτη και τη νεολαία;
Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια παραποίηση, τέτοιου μεγέθους αλλοίωση της γνώμης μου, όπως αυτή που διέπραξαν λίγοι, συγκεκριμένοι αστυνομικοί με δημόσιες δηλώσεις τους.
Δεν έχω ποτέ άλλοτε υποστεί τέτοια εχθροπαθή εκστρατεία ύβρεων και συκοφαντιών βασισμένων αποκλειστικά σε μία ωμή και βίαιη διαστρέβλωση ομιλίας μου που πραγματοποιήθηκε μέσα στη Βουλή, μέσα στο ναό της Δημοκρατίας.
Μιας ομιλίας που έγινε παρουσία Υπουργού και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτών της ΝΔ, από τους οποίους, κανείς δεν αντέδρασε σχετικά με την ακόλουθη συγκεκριμένη αναφορά:
« ... Το χειρότερο απ΄ όλα το οποίο έχετε κάνει στην Ελληνική Αστυνομία είναι ότι έχετε διαμορφώσει ξανά, μετά από δεκαετίες, τις συνθήκες ο Έλληνας κι η Ελληνίδα αστυνομικός, που κατά βάση είναι παιδιά εργαζόμενα -εξαιρώ αυτούς τους άθλιους σαν αυτόν προχτές, με την ανθοδέσμη- να ξαναγίνουν μισητά πρόσωπα στην ελληνική κοινωνία. Έχετε διαμορφώσει τις συνθήκες, μετά τη δεκαετία του '60 και του '50, να ντρέπονται τα παιδιά των αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί! Εκεί πάτε την ΕΛΑΣ και κατ' επέκταση την ελληνική κοινωνία».
Όποιος γνωρίζει στοιχειώδη ελληνικά, προφανώς έχει καταλάβει πως ποτέ δεν είπα πως πιστεύω πως πρέπει να ντρέπονται τα παιδιά των αστυνομικών για τους γονείς τους, όπως συκοφαντικά μου καταλογίζουν.
Άσκησα δριμύτατη κριτική μόνο στην κυβέρνηση, για την ενθάρρυνση των ακροδεξιών θυλάκων μέσα στην ΕΛΑΣ, καθώς και για τη συγκάλυψη φαινομένων έκνομης αστυνομικής βίας.
Δικός μου σκοπός είναι να βοηθήσω τους Έλληνες κι Ελληνίδες δημοκράτες, εργαζόμενους αστυνομικούς-την πλειοψηφία δηλαδή-να βελτιώσουν την επαγγελματική τους κατάσταση, να απαλλαγούν από τα ακροδεξιά καρκινώματα, καθώς και να αντιληφθούν πως η σημερινή κυβερνητική πολιτική είναι αυτή που τους μετατρέπει σταδιακά σε μισητούς εχθρούς της κοινωνίας αντί για προστάτες της ασφάλειάς της.
Προφανώς ο καθένας μπορεί να διαφωνεί μαζί μου, αλλά σε κανένα δεν θα επιτρέψω να μου βάζει στο στόμα λόγια που δεν είπα.
Είμαι έτοιμος να δεχτώ το ανθρώπινο λάθος τους, αν αυτό το αναγνωρίσουν και να δώσω τέλος σε αυτήν την υπόθεση.
Αν όμως δεν υπάρξει τέτοια αναγνώριση, τότε με σαφήνεια προβλέπεται τι θα ακολουθήσει στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και του κράτους δικαίου.
Έχω υποχρέωση και καθήκον να υπερασπιστώ το δημοκρατικό δικαίωμα όλων στην ελεύθερη γνώμη, στην αντίθετη γνώμη.
Διότι εάν εγώ ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ανεχθώ τέτοια αστυνομική αυθαιρεσία, διαστρέβλωση και κακοποίηση σε βάρος της ελεύθερης γνώμης μου, τότε πως θα προστατευτούν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών από τη έκνομη, αυθαίρετη και βίαιη αστυνομική συμπεριφορά;
Αν δεν αντισταθούμε στην αυθαιρεσία του πληκτρολογίου τους, τότε πως θα αντισταθούμε στην αυθαιρεσία του όπλου τους;
Υ.Γ. Στους λίγους, συγκεκριμένους αστυνομικούς καθώς και σε όσους αναπαρήγαγαν τη σκόπιμη αλλοίωση της ομιλίας μου, παραθέτω τα λόγια του Βουλευτή της ΝΔ, κ. Αθανασίου Πλεύρη ο οποίος σε ομιλία του στη Βουλή, στις 2/2/2009, είπε :
«...Το γνωρίζετε ότι επειδή κάποιοι θέλανε να λαϊκίσουν απέναντι σε διάφορες ομάδες που έβγαιναν, έχουν κάνει τα παιδιά των αστυνομικών να ντρέπονται να πάνε στο σχολείο και να πουν ότι ο πατέρας τους είναι αστυνομικός;».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.