.

Η "παγίδα" του όρου "ειδικά μισθολόγια". ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η "παγίδα" του όρου "ειδικά μισθολόγια".

Πως παγιδεύεται η κοινή γνώμη....
...τις τελευταίες ημέρες, διεξάγονται στο Λονδίνο οι 30οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε κάποια από τα αγωνίσματα, η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την σωματική διάπλαση, ώστε να ισχύει το "ευ αγωνίζεσθε" ή αλλιώς η αθλητική δικαιοσύνη.
Έστω ότι κάποιος, δεν έχει δει ποτέ πυγμαχικό αγώνα. Του δείχνουμε στην σειρά, τρεις αγώνες πυγμαχίας, στην κατηγορία των 94+ κιλών. Αν την επόμενη ημέρα, του γίνει η ερώτηση : "ποια η άποψή σου για τους πυγμάχους;", το πιθανότερο είναι να απαντήσει : "είναι σωματώδεις".
Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει και η κατηγορία των 56 κιλών, όπου οι αθλητές (πυγμάχοι), είναι μάλλον μικροκαμωμένοι.
κάπως έτσι σερβίρονται και τα "ειδικά μισθολόγια".... διαβάζουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης : "σκληρή διαπραγμάτευση για τα ειδικά μισθολόγια. Οι αποδοχές στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών, δικαστικών, πανεπιστημιακών και άλλων ειδικών κατηγοριών.......".
Ο μέσος αναγνώστης, κατανοεί, όλοι όσοι κατονομάζονται, ανήκουν στην ίδια κατηγορία αμειβομένων, την οποία, "κάποιος" την ονόμασε με τον ουδέτερο όρο "ειδικά μισθολόγια". Κατά συνέπεια, η κοινή αντίληψη, είναι ότι όλοι οι παραπάνω αμείβονται με παρόμοιο (αν όχι με τον ίδιο) τρόπο.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.