.

Αυστρία: Εννέα χρόνια φυλάκιση σε ηγέτη των νεοναζιστών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Αυστρία: Εννέα χρόνια φυλάκιση σε ηγέτη των νεοναζιστώνΟ Γκότφριντ Κίσελ κρίθηκε ένοχος για ιστότοπο εξύμνησης του Γ' Ράιχ

Σε εννιά χρόνια κάθειρξη για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην δημιουργία ενός ιστοτόπου που εξυμνούσε το Γ' Ράιχ, καταδικάσθηκε από δικαστήριο της Αυστρίας ο Γκότφριντ Κίσελ, μία ηγετική μορφή των νεοναζί στη χώρα.

Κατά την απολογία του στη δίκη ο Γκότφριντ αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και ισχυρίστηκε ότι «γύρισε σελίδα», αφού εξέτισε μια προηγούμενη ποινή φυλάκισης για νεοναζιστική δραστηριότητα, που είναι απαγορευμένη στην Αυστρία.

Όμως, αφού οι εισαγγελείς αναφέρθηκαν στον Κίσελ ως ηγετικό στέλεχος της αυστριακής ακροδεξιάς, το δικαστήριο τον καταδίκασε με 5 ψήφους έναντι 3. Δύο ακόμα κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης 4,5 και 7 ετών αντίστοιχα.

Ο συνήγορος του Κίσελ, Μίχαελ Ντορ, είπε πως πρόκειται να ασκήσει έφεση. «Περίμενα να αθωωθεί λόγω των πολύ πενιχρών στοιχείων. Υπήρχαν μόνο περιστασιακά στοιχεία, τίποτε περισσότερο», είπε σε σχόλιά του που μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο ORF.

Η Ναζιστική Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία το 1938 και ο διάλογος για το εάν οι Αυστριακοί υπήρξαν τα πρώτα θύματα ή οικειοθελείς συνένοχοι των ναζί, συνεχίζεται.

Ο εβραϊκός πληθυσμός της Αυστρίας εξαλείφθηκε σχεδόν ολοσχερώς στο Ολοκαύτωμα.

Ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας προειδοποιούν εκ νέου το τελευταίο διάστημα για αυτή που αποκαλούν υφέρπουσα ανοχή του αντισημιτισμού στην Αυστρία.

Ένας ραβίνος είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι νεοναζί οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας τον είχαν προπηλακίσει μπροστά σε αστυνομικούς που παρέμειναν άπραγοι, ενώ ένας πολιτικός της ακροδεξιάς επικρίθηκε από τον πρόεδρο της χώρας διότι δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ένα σκίτσο που θεωρήθηκε σαφώς αντισημιτικού περιεχομένου.

Πηγή:Grafida
«Περίμενα να αθωωθώ, λόγω των πολύ πενιχρών στοιχείων» δήλωσε αμέσως μετά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.