.

4.000 αστυνομικοί,δεκάδες κλούβες κι ατελείωτα κάγκελα για την παρέλαση ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

4.000 αστυνομικοί,δεκάδες κλούβες κι ατελείωτα κάγκελα για την παρέλαση


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν παρθεί και σήμερα για να "απολαύσουν" οι επίσημοι  τη μεγάλη πριβέ στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί και σήμερα σε φρούριο, με περισσότερους από 4000 αστυνομικούς να αναπτύσσονται τόσο περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, όσο και στην ευρύτερη περιοχή,ενώ τα γνωστά κάγκελα και δεκάδες κλούβες έχουν τοποθετηθεί σε επίκαιρα σημεία,ώστε να εμποδίζουν το πέρασμα προς την πλατεία Συντάγματος και το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη.
Διμοιρίες των ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ έχουν  δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό γύρω από την εξέδρα των μοναδικών θεατών-επισήμων(!!!), ενώ κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα στρατιωτικά αγήματα έχουν ήδη στηθεί κάγκελα και σιδερένια φράγματα.

Επίσης καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζει από ψηλά τα εκτεταμένα μέτρα αστυνόμευσης.

Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων ασφαλείας είναι ότι για δεύτερη φορά απαιτείται διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της παρέλασης,τα οποία όμως έχουν περιοριστεί στο κάτω μέρος της πλατείας πλην του συνεργείου της ΕΡΤ που κάνει την τηλεοπτική μετάδοση.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Αστυνομίας, υπάρχει σχέδιο για φυγάδευση των πολιτικών (είπαμε τους κυνηγάει ο ίσκιος τους!), σε περίπτωση επεισοδίων

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να διενεργούν προληπτικούς ελέγχους-face control σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται κοντά στην περιοχή που θα διεξαχθεί η παρέλαση.


Αν επιθυμείτε να δείτε LIVE την παρέλαση ίσως ο μόνος τρόπος είναι απο ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.