.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το Σωματείο Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το Σωματείο Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Θέμα: «Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το Σωματείο Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού»


        Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ στη Βουλή συνάντηση του Διοικητικού Σωματείου του Σωματείου Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Δημήτρη  Τσουκαλά και Μιχάλη Κριτσωτάκη και τον συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσο Μαυρόπουλο.
      Στη συνάντηση εκτός από τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του Κλάδου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυσσώρευση κρατουμένων στο Κ.Κ.Αλικαρνασσού και τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν σε θέματα εξωτερικής φύλαξης, μεταγωγών, φρούρησης σε νοσηλευτικά ιδρύματα και δικαστήρια, και την επακόλουθη έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού, που είναι και το κυρίαρχο πρόβλημα. Από το Σωματείο Υ.Ε.Κ.Κ.Α. κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συζητήθηκαν με  προτεραιότητα την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.
        Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε ότι τα αιτήματα τους είναι εύλογα και δίκαια, και θα τα στηρίξουν στη Βουλή. Η ασφάλεια των κρατούμενων, του προσωπικού και των πολιτών είναι μείζον ζήτημα, ενώ η  άρνηση επίλυσης των εργασιακών τους θεμάτων, που κυρίως άπτονται των αναγκαίων προσλήψεων από την Πολιτεία, μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.