.

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά Ακραία αστυνομική βία στην Ιερισσό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά Ακραία αστυνομική βία στην Ιερισσό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, 
Βουλευτή Επικρατείας  ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του ΠολίτηΘέμαΑκραία αστυνομική βία στην Ιερισσό

«Χτυπούν καμπάνες συναγερμού στην Ιερισσό»! Αυτό που οι νεώτερες γενιές δεν γνώρισαν, τον εφιάλτη να χτυπούν οι καμπάνες καλώντας σε επιφυλακή ζωής ή θανάτου, το ζουν οι τώρα οι κάτοικοι της Ιερισσού! Όχι από εχθρούς ή την οργή της φύσης, αλλά από την μανία της Αστυνομίας που εισέβαλε στην πόλη τους, της Ελληνικής Αστυνομίας που οι ίδιοι σαν φορολογούμενοι συντηρούν και η οποία δρα σαν να είναι ιδιωτική σεκιούριτι της εταιρείας των χρυσοθήρων.
Είναι γνωστό ότι ΜΑΤ και Αστυνομία κάνουν έρευνες σε σπίτια και προβαίνουν σε προσαγωγές, ακόμα και μαθητών. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αφορμή για την ένταση ήταν η προσαγωγή ως υπόπτων για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, πέντε κατοίκων της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς.
Η Αστυνομία για να διαλύσει τους κατοίκους του χωριού, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα, διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές, έστησε πολεμικό σκηνικό και προέβη σε χρήση δακρυγόνων, ακόμα και κοντά στο σχολείο που είναι δίπλα στο αστυνομικό τμήμα.
Υπάρχουν καταγγελίες ότι με δυσκολία οι μαθητές κατάφεραν να φύγουν από το σχολείο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Πληροφορίες αναφέρουν τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ένας 15χρονος.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και απέναντι στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιστέκονται αγωνιζόμενοι για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των παιδιών τους, έχει επιλέξει την ωμή βία, τη καταστολή και τη βαρβαρότητα. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: Η Αστυνομία διεξήγαγε κανονική στρατιωτική επιχείρηση περικύκλωσης του χωριού, ανθρωποκυνηγητό και σφοδρή βία.
Αλήθεια πως νιώθουν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όταν στρέφονται με τέτοιο τρόπο ενάντια στον λαό, προασπίζοντας ιδιωτικά συμφέροντα; Φαίνεται, δεν θέλουν να καταλάβουν αυτοί και η κυβέρνηση τους ότι θεωρώντας τον λαό εχθρό, θα έρθει μια στιγμή που η οργή του θα τους πνίξει…

Το γραφείο τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.