.

Λιτότητα και εμπαιγμός και στους Ιρλανδούς αστυνομικούς ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Λιτότητα και εμπαιγμός και στους Ιρλανδούς αστυνομικούς

Η ιρλανδική συνδικαλιστική ένωση AGSI είναι αρνητική απέναντι σε οποιουδήποτε είδους διάλογο με την κυβέρνηση για μείωσεις μισθών στους αστυνομικούς. Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση με τη συμφωνία του Croke Park (2010) εγγυούταν την ακεραιότητα των μισθών με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μαζικές διαδηλώσεις από εκπροσώπους του δημόσιου τομέα, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς αναθεώρηση της συμφωνίας. Η AGSI ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει μόνο 60 εκατομμύρια ευρώ από το ένα δις που ισχυρίζεται ότι χρειάζεται αν περικόψει τους μισθούς των αστυνομικών. Επισημαίνει, επίσης, ότι όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς του δημόσιου τομέα πρέπει να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο κατά των περικοπών και κανείς δεν πρέπει να αποχωρήσει από αυτό.
Αν και η Ιρλανδία, κάποιοι υποστηρίζουν, είναι η χώρα που θα αποχωρήσει πρώτη από την κρίση της Ευρωζώνης, ασκούνται στην ιρλανδική κυβέρνηση πιέσεις για μειώσεις στον δημόσιο τομέα λόγω του μεγάλου ελλείματος. Οι μισθοί των αστυνομικών έχουν ήδη μειωθεί κατά 15%, ενώ συνολικά το προσωπικό στον δημόσιο τομέα μειώθηκε κατά 10%. Αυτές οι μειώσεις είχαν δυσάρεστες επιπτώσεις την καθημερινότητα πολλών αστυνομικών σύμφωνα με αναφορές των ιδίων στην AGSI.
Η AGSI αποφάσισε κοινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες έξω από κυβερνητικά κτίρια, με σκοπό να δείξει στην κυβέρνηση την βαρύτητα του αστυνομικού συνδικαλισμού στις συζητήσεις για την νέα συμφωνία Croke Park II. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της AGSI ανέφερε ότι το ηθικό τον αστυνομικών είναι επικίνδυνα χαμηλό και ότι η αποχή από οποιαδήποτε συζήτηση που θα προυπόθετει διάλογο για μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών είναι επιβεβλημένη.
Στο πλαίσιο λοιπόν των κινητοποιήσεων, στις 9 Φεβρουαρίου η AGSI συμμετείχε στην πορεία «Κατά της Λιτότητας»
στους δρόμους του Δουβλίνου με άλλα συνδικαλιστικά όργανα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.