.

EAYΠιερίας: Αγανάκτισμένοι οι αστυνομικοί που αποσπούνται σε Χαλκιδική και Έβρο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

EAYΠιερίας: Αγανάκτισμένοι οι αστυνομικοί που αποσπούνται σε Χαλκιδική και Έβρο

logo200
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
     Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας τους τελευταίους μήνες έγινε πολλές φορές αποδέκτης της αγανάκτησης και της δυσφορίας των συναδέλφων που υπηρετούν σε όλες τις υπηρεσίες της Α.Δ. Πιερίας για την καταπόνηση τους λόγω της συνεχόμενης χρησιμοποίησης των, καθώς και για τον τρόπο που αυτές διατάσσονται.

    Συγκεκριμένα συχνά κατασπαταλείται μεγάλος όγκος αστυνομικών δυνάμεων  σε μέτρα τάξης και διάφορες εκδηλώσεις που και εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι δεν υπήρχε λόγος της συγκεκριμένης αυξημένης αστυνομικής δύναμης.
    Περιπολικά αυτοκίνητα κατά την εκτέλεση υπηρεσίας επανδρωμένα με μόνο ένα Αστυνομικό, καλούνται να εκτελέσουν συνοδείες και να επιληφθούν σε  διάφορα περιστατικά.  
    Το έκτακτο έχει γίνει τακτικό με αποτέλεσμα το άτακτο ωράριο εργασίας των Αστυνομικών, ξαφνικές αλλαγές υπηρεσίας, ή μη έγκαιρη ανακοίνωση της Υπηρεσίας,  ή μη τήρηση της 16ωρης ανάπαυσης  σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στο Π.Δ.394/2001 «που αφορά τα περί χρόνου εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού».
     Ιδιαίτερα για τους Αστυνομικούς  που υπηρετούν στην Ο.Π.Κ.Ε. τα ανωτέρω τείνουν να γίνουν κανόνας καθώς επίσης οι εκτός έδρας μετακινήσεις της Ο.Π.Κ.Ε. για ενίσχυση της Α.Δ.Χαλκιδικής με άνω των δύο ωρών χρόνο μετάβασης, οκτώ ώρες ΝΥΚΤΕΡΙΝΗΣ   απασχόλησης, φύλαξης των εργοταξίων  και άνω των δυο ωρών χρόνο επανόδου στην έδρα μας, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την σωματική-ψυχική κατάσταση των οδηγών των οχημάτων καθώς και για τις ευθύνες αυτών που διατάσουν τις μετακινήσεις αυτές, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους συναδέλφους.
    Όλα τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με τον νέο αυξημένο  αριθμό αστυνομικών που αποσπάται στον Έβρο δημιουργεί μόνο δυσλειτουργίες, εξαντλεί τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις του Αστυνομικού και τον αποσπούν από τον πραγματικό του ρόλο, που είναι η εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας απέναντι στον πολίτη και η δίωξη του εγκλήματος.    
  Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλα τα ανωτέρω τα γνωρίζει και τα συμμερίζεται η ηγεσία μας, πλην όμως, μέχρι στιγμής δε διαπιστώθηκε κάποια μέριμνα, ώστε τα φαινόμενα αυτά, αν όχι να εξαλειφθούν, να μειωθούν κατά το δυνατόν.
  Δηλώνουμε ότι πάντα θα είμαστε παρόντες εκεί που πρέπει, χωρίς να φειδόμαστε κόπου και χρόνου, πλην όμως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, εάν και εφόσον αυτά συνεχίσουν να καταστρατηγούνται.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΦΩΤΗΣ Δημήτριος
Ο Γεν. Γραμματέας
 ΠΑΛΑΣΚΑΣ Μιχαήλ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.