.

'Επίθεση' χάκερς σε ιστοσελίδες του υπουργείου Εξωτερικών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

'Επίθεση' χάκερς σε ιστοσελίδες του υπουργείου Εξωτερικών

Άγνωστοι <<χάκαραν>> δυο ιστοσελίδες αρμοδιότητας του ελληνικού Υπoυργείου Εξωτερικών.

Για την κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ εκδόθηκε από το Υπουργείο η ακόλουθη ανακοίνωση:

<<Σήμερα το πρωί σημειώθηκε κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση στην οικονομική διαδικτυακή πύλη www.agora.mfa.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα archive.hellenicaid.gr (πρόκειται για παλαιά ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, η οποία δεν βρισκόταν σε λειτουργία).
Οι ανωτέρω δύο ιστοσελίδες είναι εντελώς ανεξάρτητες από την επίσημη διαδικτυακή πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών και δεν επηρεάζουν τις υπόλοιπες ιστοσελίδες του Υπουργείου. Δεν υπήρχαν ευαίσθητα δεδομένα και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα ασφαλείας για την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ειδικά για τη συντήρηση και τη διαχείριση των ανωτέρω δύο ιστοσελίδων, υπεύθυνη είναι ιδιωτική εταιρεία, η οποία προβαίνει σε ενέργειες για τη διερεύνηση του συμβάντος και την αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες.>>
 
onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.