.

Μαρτυρία πρώην Στρατιώτη της Παλμάχ για το Διωγμό των Παλαιστινίων το 1948 (Νάκμπα)-βίντεο-υπότιτλοι ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μαρτυρία πρώην Στρατιώτη της Παλμάχ για το Διωγμό των Παλαιστινίων το 1948 (Νάκμπα)-βίντεο-υπότιτλοι

“Νομίζει κανείς ότι πολεμήσαμε με τους Παλαιστίνιους αλλά σχεδόν δεν υπήρξαν μάχες. Έγινε μια μάχη στο Breir και κάποιες μάχες εδώ κι εκεί στα βόρεια. Αλλά μεγάλες μάχες δεν υπήρξαν, ξέρετε γιατί; Επειδή οι Παλαιστίνιοι δεν είχαν στρατιωτικές δυνατότητες, και δεν ήταν καθόλου οργανωμένοι.”  (Amnon Neuman)

Στη μαρτυρία  του,  ο  Ισραηλινός Amnon Neumann  αποκαλύπτει πώς έγινε η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων (Νάκμπα) από τα ισραηλινά στρατεύματα  το 1948.  Ο Amnon Neumann είπε ότι συμμετείχε στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα χωριά τους, στο νότιο Ισραήλ.  Η συζήτηση και το βίντεο έγιναν από την ισραηλινή φιλο-παλαιστινιακή οργάνωση  Zochrot*.

Ο Neumann, πρώην μέλος της Palmach, της ελίτ πολεμικής δύναμης της Haganah, είπε  στη μαρτυρία του ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες εκδίωξαν και σκότωσαν Παλαιστίνιους και έκαψαν ολόκληρα χωριά. Ο ίδιος ομολόγησε ότι βοήθησε στη δολοφονία ανδρών και στην εκδίωξη    γυναικών και παιδιών.  Ο Neumann αποκάλυψε επίσης ότι το Ισραήλ συνέχισε την εκδίωξη των Παλαιστινίων μέχρι το 1951.
Ο πρώην στρατιώτης κατηγόρησε την  σιωνιστική ιδεολογία ως υπεύθυνη για τον "πόλεμο" του 1948. 
Ο Neumann είπε ότι δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου μάχες με τους Παλαιστίνιους  επειδή οι Παλαιστίνιοι δεν είχαν τη  στρατιωτική δυνατότητα να αντισταθούν στις ισραηλινές δυνάμεις και δεν ήταν καθόλου οργανωμένοι. 
Οι Παλαιστίνιοι έχουν ονομάσει τις μέρες του διωγμού τους το 1948,  Νάκμπα, που σημαίνει Καταστροφή. Κατά την περιόδο της Νάκμπα, περίπου 750.000  Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, από τα ισραηλινά στρατεύματα, και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε άλλες χώρες.


στρατιώτες της Παλμάχ
στρατιώτες της Παλμάχ

στρατιώτες της Παλμάχ
στρατιώτες της Παλμάχ

Η μετανάστευση στο Ισραήλ
Η μετανάστευση στο Ισραήλ

*Zochrot: Ισραηλινή φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση που ασχολείται ειδικά με το θέμα της Νάκμπα, δηλαδή του μεγάλου διωγμού των Παλαιστινίων το 1948.

OmniaTv.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.