.

Κινητοποιήσεις τώρα έξω από το Υπουργείο Δ.Τ και στη Μανωλάδα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κινητοποιήσεις τώρα έξω από το Υπουργείο Δ.Τ και στη Μανωλάδα

Αντιπροσωπεία των σωματείων και των Ομοσπονδιών μετέβη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σκοπό να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη για να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση των ιδιοκτητών γης και των μπράβων
τους ενάντια στους εργάτες γης στη Μανωλάδα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πορεία να φτάσει έξω από το υπουργείο.
Στις 5μ.μ. η συγκέντρωση των σωματείων και των Ομοσπονδιών θα μεταβεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ στις 4μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία της Μανωλάδας.
«Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στους μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα» αναγράφει το πανώ που κρατούν στην κεφαλή της πορείας εργάτες-μετάναστες από το Μπανγκλαντές, μέλη της Ένωσης Εργαζομένων μεταναστών Μπανγκλαντές.

Το σύγχρονο κολαστήριο με εργασιακές σχέσεις δουλείας, πρότυπο σκλαβοπάζαρο προηγούμενων αιώνων, που χρόνια τώρα έχουν δημιουργήσει οι σύγχρονοι τσιφλικάδες–μεγαλοπαραγωγοί με την κάλυψη κυβέρνησης και δικαιοσύνης στη Μανωλάδα, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η χθεσινή δολοφονική ενέργεια ακουμπά πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, να πράττει και να «εκτελεί κατά ριπάς».

Το ΠΑΜΕ καλεί «όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη από τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι αγώνες και η αφοβία μπροστά στην εργοδοτική-εγκληματική αυθαιρεσία. Κανένας μόνος του!
Αν δε σηκώσουμε κεφάλι δε θα αργήσει να έρθει και η σειρά όλων όσων δίνουν ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο ρατσισμό». 




Ελευθεροτυπία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.