.

Κινητοποιήσεις κρατουμένων σε φυλακές της χώρας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κινητοποιήσεις κρατουμένων σε φυλακές της χώρας

Κινητοποιήσεις στις φυλακές Λάρισας έχουν ξεκινήσει οι κρατούμενοι από την Δευτέρα 15/4 ζητώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης. Στην  ανακοίνωση τους δηλώνουν, πως θα προχωρήσουν σε αποχή συσσιτίου μέχρι την Δευτέρα 29/4 και κατόπιν θα ξεκινήσουν απεργία πείνας αν δεν δικαιωθούν.

Βασικά αιτήματα των κρατουμένων της φυλακής Λάρισας είναι, αλλαγή στην αντιμετώπιση προς τις άδειες και τις υπό όρο απολύσεις και την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ιατρός, οδοντίατρος, φάρμακα). Επίσης καταγγέλλουν την ανεπαρκή παρουσία κοινωνικού λειτουργού, την άνομη κράτηση αλλοδαπών κρατουμένων για μεγάλο διάστημα ύστερα από την απόλυση τους. Τέλος ζητάνε να μην αναγράφονται τα διαγραφέντα, και από τον νόμο, πειθαρχικά και να μην γίνεται ούτε μνεία προς αυτά και απαιτούνε αλλαγές στα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν και συμμετέχουν στα αρμόδια συμβούλια εντός και εκτός φυλακή.
Μάλιστα οι κρατούμενοι απαιτούν την επίσκεψη των αρμοδίων φορέων και του υπουργού, ενώ οι περιγραφές για την κατάσταση που βιώνουν είναι ανατριχιαστικές.
Φυλακές Χαλκίδας: “Φασιστικές πρακτικές και βασανισμοί από τα ΕΚΑΜ”
Επιστολή ενημέρωσης δημοσίευσε, στις 6/4,ο κρατούμενος εν αναμονή μεταγωγής από τις φυλακές Χαλκίδας, Ηλίας Καραντουμάν, στην οποία μεταξύ άλλων καταγγέλλει πως έπεσε θύμα επίθεσης από υπαλλήλους των φυλακών. Χαρακτηριστικά δηλώνει: “Με αφορμή την ανεύρεση ενός κινητού τηλεφώνου, βρέθηκα υπό καθεστώς έρευνας, περικυκλωμένος στο κελί μου από 18 ! ανθρωποφύλακες – μάλιστα οι μισοί από αυτούς παρίσταναν του ασφαλίτες με σκοπό να με τρομοκρατήσουν παρουσιάζοντας σε μένα το σενάριο πως έχει κινητοποιηθεί ακόμη και η ασφάλεια της Χαλκίδας για τον τυπικό έλεγχό μου !, ενώ ήταν πλήρως αναγνωρίσιμοι από μένα ως υπάλληλοι της φυλακής,- και εν συνεχεία οδηγήθηκα σε καθεστώς απομόνωσης – και χωρίς αντίστοιχη απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής – μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό.”
Και συνεχίζει: “Η απόφαση του Συμβουλίου που έκρινε πως τέλεσα πειθαρχικό παράπτωμα, επέβαλε τη μεταγωγή μου σε άλλη φυλακή παρόλο αυτό όμως, συνεχίζω να βρίσκομαι στο πειθαρχείο της φυλακής και δε μου επιτρέπεται να επιστρέψω στο κελί μου μέχρι τη μεταφορά μου. Σε ένδειξη αλληλεγγύης για τη διακριτική μεταχείριση μου, συγκελίτης μου που διαμαρτυρήθηκε για την ειδική αυτή συμπεριφορά απέναντί μου, υπέστη και ο ίδιος τις ίδιες πειθαρχικές κυρώσεις και βρίσκεται μαζί μου στο κελί περιορισμού.” Στην συνέχεια καταγγέλλει τον αρχιφύλακα της φυλακής Χαλκίδας, Τάσο Ξύδη, χαρακτηρίζοντας τον βασανιστή και κατηγορώντας τον για καταλυτική εμπλοκή στην συνολική δίωξη του.
Παράλληλα συνεχίζονται οι βασανισμοί κρατουμένων σε φυλάκές, με τους άνδρες των ΕΚΑΜ να πραγματοποιούν συνεχείς βίαιους ελέγχους στις φυλακές Γρεβενών. 


alterthess.gr,  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.