.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών επιβεβαιώνουν την αποδοκιμασία των κυβερνητικών παρατάξεων, των πολιτικών τους θέσεων αλλά και των πρακτικών τους από  μεγάλο μέρος της σπουδάζουσας νεολαίας.
Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ που όλα αυτά τα χρόνια στερεώνουν την επιρροή τους με τη χυδαία προπαγάνδα, τα πελατειακά δίκτυα, την συστηματικη προσπάθεια απαξίωσης και αποπολιτικοποίησης των συλλογικών διαδικασιών και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και μέσω της τρομοκράτησης και της καλλιέργειας κλίματος φόβου, σήμερα χάνουν την αξιοπιστία τους ως προνομιακοί εκφραστές της μνημονιακής πολιτικής στα πανεπιστήμια . Μπροστά σ αυτή την εξέλιξη, προέβησαν σε κατά τόπους γελοίες απόπειρες ανάσχεσης του κύματος αμφισβήτησης της μνημονιακής πολιτικής που αναπτύσσεται στα πανεπιστήμια, όπως για παράδειγμα έκανε η ΠΑΣΠ όπου προσπάθησε να εμποδίσει τη δυνατοτήτα συμμετοχής των σχημάτων της ΑΡΕΝ στις εκλογές σε τέσσερις συλλόγους.
Η αποδοκιμασία των μνημονιακών πολιτικών μεταφράζεται σε άνοδο της Αριστεράς μέσα στις σχολές, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ενωτική δράση, ώστε το Πανεπιστήμιο των μνημονίων να γίνει παρελθόν και τη θέση του να πάρει το πανεπιστήμιο των αναγκών, μέσα από αγώνες που θα επιδιώκουν τη συνολική ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και του αυταρχισμού.
Μέσα σ αυτό το κλίμα, η ενίσχυση των δυνάμεων της αριστερής ενότητας έρχεται ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που αυτές έχουν επιτελέσει στην οργάνωση των αντιστάσεων ενάντια στο σχέδιο Αθηνά αλλά και στην αναζοπύρωση του φοιτητικού κινήματος. Ειδικότερα, η τάση αυτή αποτυπώθηκε έντονα σε ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, τα οποία απειλούνται με συγχωνεύσεις ή οριστικό κλείσιμο. Σε κάθε περίπτωση, σε μια συνθήκη κατά την οποία το δημόσιο πανεπιστήμιο απειλείται από μια βαθύτατα αντιδραστική μεταρρύθμιση το κεντρικό διακύβευμα είναι η ανατροπή του μνημονίου. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο, προυποτίθεται σαφώς η ενεργοποίηση των συλλογικών διαδικασιών που θα επιτρέψει την ισότιμη συμμετοχή όλο και περισσότερων φοιτητών και φοιτητριών σ αυτές.
Αποτελέσματα Α.Ε.Ι. 2013
Συγκεντρωτικά αποτελέσματα Α.Ε.Ι. 2013
Το γραφείο τύπου
18/03/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.