.

Ανακοινώθηκε Στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους ''οφειλέτες'' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ανακοινώθηκε Στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους ''οφειλέτες''

Επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη Βουλή, δια του υφυπουργού Κώστα Καραγκούνη, ότι αναζητείται στρατόπεδο στην Αττική για την κάλυψη αναγκών κράτησης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού, για το θέμα της «μετατροπής στρατοπέδων σε

κέντρα κράτησης για τους οφειλέτες», ο υφυπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πρέπει να βρεθούν νέοι χώροι στα αγροτικά καταστήματα κράτησης για αυτούς με ποινές μέχρι δύο έτη και για οικονομικά εγκλήματα, ώστε να είναι περισσότερο ανθρώπινες οι συνθήκες κράτησης.

Μέχρι να γίνει αυτό, όπως είπε ο υφυπουργός, αναζητείται στρατόπεδο εντός της Αττικής ώστε, με την κατάλληλη διαμόρφωση, να μπορεί να φιλοξενήσει κρατούμενους σε ανθρώπινες συνθήκες.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός, ο οποίος ζήτησε να απομακρυνθούν από τη χώρα όλοι οι αλλοδαποί κρατούμενοι.

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι το ποσοστό των αλλοδαπών κρατουμένων φθάνει το 67% και έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση με την Αλβανία, ώστε οι κρατούμενοι Αλβανοί υπήκοοι για σοβαρά εγκλήματα να είναι δυνατό να εκτίσουν τις ποινές τους στη χώρα τους.

Πηγή: AΠE-MΠΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.