.

Λιμενικός 'Χρυσαυγίτης', μάρτυρας υπεράσπισης στους Locos... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Λιμενικός 'Χρυσαυγίτης', μάρτυρας υπεράσπισης στους Locos...

Με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη των λεγόμενων Locos με φυσιολογική εξέλιξη και μια έκπληξη.

Το φυσιολογικό έγκειται στο γεγονός ότι εξετάστηκαν γονείς και συγγενείς των κατηγορουμένων, που όλοι «έπεσαν απ’τα σύννεφα» μαθαίνοντας για τις κατηγορίες κατά των παιδιών τους, που υποστήριξαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί ότι έμπλεξαν με ναρκωτικά.
Η έκπληξη όμως ήρθε με την εξέταση ενός φίλου γονέα κατηγορουμένου, ενός από τα «σκληρά καρύδια» των «Locos» του μόνου στον οποίο είχε εμπιστοσύνη ο αρχηγός για τις λεγόμενες «καβάτζες» της κοκαϊνης, σύμφωνα με την κατάθεση του Γιώργου Κεβόπουλου, Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης εμφανίστηκε ο λιμενικός, Παναγιώτης Τσουκαλάς, που κατάθεσε ως υπηρετών επί 10ετία και πλέον – όπως είπε- στο Τμήμα Ασφαλείας του Λιμεναρχείου. Κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τίποτα μεμπτό για τον κατηγορούμενο, βεβαιώνοντας το δικαστήριο ότι είναι καλό παιδί και ότι ουδέποτε είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κάτι που θα γνώριζε, λόγω της φύσεως της δουλειάς του.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος τον οποίο υπεράσπιζε – σημειώνεται- ότι είχε συλληφθεί στη Χίο στις 16 Οκτωβρίου του 2009 για προμήθεια, χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια συνελλήφθη στη Μυτιλήνη για παρόμοιο αδίκημα και παράνομη οπλοφορία.
Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι ο συγκεκριμένος λιμενικός, Παναγιώτης Τσουκαλάς, ήταν θύμα ξυλοδαρμού από τους Locosτον Μάιο του 2011, έξω από καφετέρια στην προκυμαία και εκκρεμεί ήδη προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του και ΕΔΕ από το Λιμεναρχείο για συμμετοχή με άλλους πολίτες για εισβολή σε σπίτι μεταναστών, τους οποίους εκφόβιζαν να εγκαταλείψουν το νησί, στο όνομα της «Χρυσής Αυγής», πέρσι το Νοέμβριο.
Σημειώνεται ότι ενώ από την ημερομηνία του συμβάντος της «Χρυσής Αυγής» ετέθη εκτός του Τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου, κατέθεσε ότι υπηρετεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία, στην οποία – υπ’ όψιν- από την ώρα της κατάθεσής του, οι λιμενικοί είναι ανάστατοι, καθώς το λιμενικό είχε συνεργαστεί άψογα με την αστυνομία σε όλη την προσπάθεια εξάρθρωσης της γνωστής σπείρας των ναρκωτικών.
Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί αργά το μεσημέρι, προκειμένου να ξεκινήσει η εξέταση των κατηγορουμένων, με πρώτο τον φερόμενο ως αρχηγό της σπείρας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διαδικασίες στο δικαστήριο τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ γρήγορες και εκτιμάται ότι τελικά η αρχική πρόβλεψη για ολοκλήρωση της δίκης εντός δεκαημέρου θα επαληθευτεί.
 
 ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.