.

Δικαίωση των αποφοίτων κρατικών σχολών διετούς και υπερδιετούς φοίτησης, με την αρωγή και την παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δικαίωση των αποφοίτων κρατικών σχολών διετούς και υπερδιετούς φοίτησης, με την αρωγή και την παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε νομοθετική διόρθωση της άδικης διάταξης με την οποία αποκλείονταν από τις κατατακτήριες εξετάσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι απόφοιτοι Αστυνομικών και Στρατιωτικών Σχολών προχώρησε την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας κος Αρβανιτόπουλος, ύστερα και από σχετική ερώτηση δώδεκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.


Το ζήτημα είχε προκύψει με την ψήφιση του Ν.4186/2013, σύμφωνα με τον οποίο δεν είχαν πλέον δικαίωμα πρόσβασης στις κατατακτήριες εξετάσεις οι απόφοιτοι κρατικών σχολών διετούς και υπερδιετούς φοίτησης. Δεδομένου ότι η εκπαίδευση συνδέεται άμεσα με την καλλιέργεια και εμπέδωση δημοκρατικού φρονήματος, επαγγελματικού ήθους και δεοντολογίας από τους εκπαιδευoμένους, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, ήταν επιβεβλημένη και στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση επέλεξε την αντικοινοβουλευτική και εν πολλοίς απαράδεκτη τακτική να φέρει έντεκα διαφορετικά άρθρα, που αφορούν το καθένα άσχετα εντελώς μεταξύ τους θέματα, στη συσκευασία του ενός, με την απαίτηση να ψηφιστούν ως σύνολο. Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση αποφασίζει να λειτουργήσει εκβιαστικά και με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, ευτελίζοντας στην πράξη την κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Και για πολλοστή φορά ζητάμε να μην γίνεται αποδεκτή ούτε η κατάθεση άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, ούτε η συμπερίληψη πολλών διαφορετικού περιεχομένου άρθρων σε μία και μοναδική τροπολογία.


left

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.