.

Ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.

poasy

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.:400/1/20ζ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  Παρά την καθολική εναντίωσή μας στην ψήφιση, ως έχουν, των διατάξεων του σχεδίου νόμου για την «αναδιοργάνωση» της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως προκύπτει από τις επαφές μας, αλλά και από τις συναντήσεις εκπροσώπων των δυο κυβερνητικών κομμάτων με την Ηγεσία, τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η συζήτησή τους στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, προκειμένου στη συνέχεια να τεθούν στην κρίση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.
  Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι εμείς είμαστε εκείνοι που από δεκαετίας θέσαμε με έμφαση το ζήτημα της ριζικής μεταρρύθμισης. Δεν ζητήσαμε δε την απόσυρση του σ.ν. στο σύνολό του, αλλά την δυνατότητα περαιτέρω διαλόγου και τεκμηρίωσης των προτεινόμενων για την αστυνομία αλλαγών, ώστε αφενός να πεισθεί το ανθρώπινο δυναμικό για την αποτελεσματικότητά τους, αφετέρου δε για να δοθεί τέλος στην τακτική των μονομερών αποσπασματικών ρυθμίσεων, που αντί να δομούν μια αστυνομία του μέλλοντος ως κρατική και ανεξάρτητη υπηρεσία, την εγκλωβίζουν σε έναν κυβερνητικό μηχανισμό εξουσίας, με αισθητά τα φαινόμενα των πελατειακών σχέσεων και της εξάρτησης.
  Μείζονος σημασίας ζητήματα για τα οποία εμμένουμε και καλούμε την Ηγεσία να μην τα προσπεράσει στο όνομα οιασδήποτε σκοπιμότητας, εφόσον εμμένει τελικά στο εγχείρημά της, αποτελούν για μας η διατήρηση του Αρχηγείου με διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της επιλογής της Ηγεσίας από θεσμικό όργανο της Βουλής των Ελλήνων, η μη διάσπαση και η συνέχιση της λειτουργίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων, η συμμετοχή μας στις Επιτροπές Περιφερειακής Συνεργασίας και Ασφάλειας, η ρητή θεσμοθέτηση των αστυνομικών σχολών ως ΑΕΙ-ΤΕΙ και η ενδυνάμωσή τους, σύμφωνα με την πρότασή μας, η μη υπονόμευση της ομογενοποίησης και η άμεση λειτουργία των Σχολών με τους ήδη επιτυχόντες (διασφάλιση του θεσμού των Πανελληνίων εξετάσεων), η ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στα καθήκοντά τους ως πολιτικό προσωπικό, η μη κατάργηση των 6.700 οργανικών θέσεων αστυφυλάκων, αλλά αντιθέτως η μείωση των βαθμών της Ιεραρχίας, η αξιοποίηση των αστυνομικών με πτυχία, ως ειδικών καθηκόντων προσωπικό, η θέσπιση Ιατρού Εργασίας (ΙΕ), η θέσπιση Συνηγόρου του Αστυνομικού, η απεμπλοκή από ξένα έργα, η θέσπιση ρήτρας διοικητικών-ποινικών κυρώσεων για τη μη εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού, η ρητή διάταξη που να διασφαλίζει το σύστημα μεταθέσεων-τοποθετήσεων σε επίπεδο Νομού (Π.Δ. 100/2003), η ρητή αναφορά ότι δεν θίγεται η λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων (Ν. 3989/2011) και τέλος η σύσταση Γραφείων Δημοσίου Κατηγόρου στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων κλπ.
  Είναι τα ελάχιστα, που θα μπορούσε να προβλέπει ένα σχέδιο νόμου και μάλιστα με τον τρόπο που συντάχθηκε, δεδομένου ότι οι θέσεις μας αυτές, έχουν διατυπωθεί κατά κόρον προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, προς τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία.
  Ενόψει της αυριανής ημέρας τιμής και μνήμης των πεσόντων στο βωμό του καθήκοντος συναδέλφων μας, σας καλούμε να πράξετε το χρέος σας. Κανείς δεν δικαιούται να μη γνωρίζει το διακύβευμα.
  Ναι σε μια αστυνομία σύγχρονη, δίκαιη και δημοκρατική. Όχι στην οπισθοδρόμηση!
ypografes-poasy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.