«Όπως το 2012 έταξαν επαναδιαπραγμάτευση και εφάρμοσαν εμβάθυνση, έτσι και τώρα τάζουν έξοδο από το μνημόνιο και θα εφαρμόσουν βύθιση στο μνημόνιο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά.

Όπως σημειώνει με δηλώσεις του στη Real News, μόλις η «Αυγή» αποκάλυψε το νέο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας με την Τρόικα, «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ύψιστη πολιτική πρωτοβουλία ζήτησε να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί το νέο μνημόνιο. Προχθές λάβαμε την επίσημη απάντηση του υπουργού οικονομικών, στην οποία επί της ουσίας παραδέχεται ότι υπάρχει νέο μνημόνιο. Αυτή η παραδοχή κάνει κομμάτια τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι το μνημόνιο τελείωσε και δεν θα υπάρξει νέο».

Ο Αλ. Τσίπρας προσθέτει ότι «στην ίδια απάντηση, ο υπουργός των Οικονομικών προσβάλλει, επίσης, το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία μας, προδιαγράφοντας ότι το νέο μνημόνιο δεν θα συζητηθεί στη βουλή, αλλά θα αναρτηθεί αφού συμφωνηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη κοροϊδία απέναντι στο λαό. Θέλουν το λαό να πάει στην κάλπη, χωρίς να γνωρίζει.

Όπως το 2012 έταξαν επαναδιαπραγμάτευση και εφάρμοσαν εμβάθυνση, έτσι και τώρα τάζουν έξοδο από το μνημόνιο και θα εφαρμόσουν βύθιση στο μνημόνιο. Πιάστηκαν, όμως, όπως λέει ο λαός μας, με τη γίδα στην πλάτη. Το νέο μνημόνιο αποκαλύφθηκε στον τύπο και ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι υπάρχει. Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά».

«Το σκοτάδι όμως φεύγει», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Το φως έρχεται και ο λαός μας θα πάει στην κάλπη, γνωρίζοντας τις αληθινές προθέσεις του κ. Σαμαρά. Το νέο μνημόνιο, που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση, προβλέπει:

- Απελευθέρωση απολύσεων.
- Γενίκευση της ενοικίασης εργαζομένων, ακόμα και στο δημόσιο.
- Κατάργηση τριετιών, που σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί θα πάνε στο επίπεδο του βασικού.
- Κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων.
- Νέα μείωση συντάξεων, ακόμα και των αναπηρικών.

Και επειδή γνωρίζουν ότι αυτά τα μέτρα θα είναι βάρβαρα, σπεύδουν να ολοκληρώσουν και την μετάλλαξη της ΝΔ σε μια παράταξη, που ολοένα και περισσότερο θα θυμίζει τη Πολιτική Άνοιξη, με μια ατζέντα ακραία, ώστε  να είναι ευκολότερη η υλοποίηση του σχεδίου που ονειρεύονται αρκετοί στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά για συνεργασία με τη "σοβαρή Χρυσή Αυγή".

Μόνο που η επίκληση του πατριωτισμού, καθόλου δεν συνάδει με τη στάση της   οπισθοχώρησης και της παντελούς απόσυρσης από το μείζον εθνικό θέμα της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων, όσο και το θέμα της διαγραφής του χρέους. Αποδείχθηκε ότι το κατοχικό δάνειο ουδέποτε ετέθη από την κυβέρνηση στην κ. Μέρκελ. Το διέψευσε η ίδια η καγκελαρία. Αποδείχθηκε, επίσης, ότι ούτε το θέμα του χρέους πρόκειται να θέσουν γιατί γυρνούν αριστερά και δεξιά και λένε ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι έχει στόχο να φέρει το θέμα της λιτότητας, του χρέους  στο κέντρο της συζήτησης για την Ελλάδα. Η δε υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την Ευρωβουλή, έχει στόχο να φέρει το θέμα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων στο κέντρο της συζήτησης στην Ευρώπη.

«Στόχος μας, να αυξήσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, ακόμα και πριν κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές. Η απάντηση του λαού μας θα στεναχωρήσει την κ. Μέρκελ και τους μερκελιστές, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα δεν έζησε "success story", αλλά μια τραγωδία», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας και προσθέτει:

«Και έρχεται η ώρα που θα απαλλαγούμε από τους υπευθύνους της τραγωδίας. Για να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να πάμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο αύριο. Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις του λαού μας, με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στην ιστορία αυτού του τόπου».#avgi.gr