.

Να τελειώσει το μπάτσος…να τελειώσει το μπαχαλάκης… ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Να τελειώσει το μπάτσος…να τελειώσει το μπαχαλάκης…

Να τελειώσει το μπάτσος…να τελειώσει το μπαχαλάκης…
Ξέρετε πόσα χρόνια πέρασαν,
Από τότε που θεσπίστηκε ο θεσμός εισόδου στην αστυνομία μέσω των πανελληνίων εξετάσεων…?
και από τότε που Ειδικοί και συνοριακοί φρουροί εισήχθησαν μέσω ΑΣΕΠ….?
Από τότε που μέσα στη σχολή μας έλεγαν ότι εσείς θα αλλάξετε την αστυνομία…?
Από τότε που η αξιοκρατία και τα παιδιά όλων των πολιτών αγκάλιασαν τα Σώματα Ασφαλείας?
Σε χρόνια ;         20!
Σε δεκαετίες ;    2!
Και για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό….
Έχει αλλάξει ένας αιώνας και μια ολόκληρη χιλιετία, η οποία αποτυπώνεται παντού γύρω μας στην τεχνολογία και στην κοινωνία… παντού, και ίσως λιγότερο από όλα  εντός του επαγγέλματος μας!
Όταν ξεκινάς να εργάζεσαι ως λειτουργός όπως αναφέρεται και όχι ως απλά δημόσιος υπάλληλος στα μέσα της δεκαετίας του ’90, γεμάτος όνειρα, σκέψεις και πάθος για το μέλλον πόσα χρόνια νομίζεται ότι χρειάζονται για να σου αποδομήσουν αυτό που έχεις φτιάξει μέσα σου και αυτό που ονειρεύεσαι?
Αν νομίζετε ότι χρειάζονται δύο ολόκληρες δεκαετίες που κλείνουμε το Μάιο από την πρώτη φορά που εισήχθη στις πανελλήνιες εξετάσεις του 1995 κάνετε λάθος….
Πιστέψτε με θέλει πολύ λιγότερα από όλα αυτά τα χρόνια, για να νιώσει ο αστυνομικός παρείσακτος στην κοινωνία μας.
Είναι αξίωμα του Έλληνα πολίτη ότι τον Αστυνομικό τον θέλει μόνο για τον γείτονα του και όχι για τον εαυτό του… μόλις ο αστυνομικός φτάσει «στο χαλάκι της θύρας της οικίας του» γίνεται δυστυχώς ανεπιθύμητος και τον αντιμετωπίζει με καχυποψία και αντιπάθεια….
Δυστυχώς αυτή είναι η παιδεία μας και ως πολίτες και ως αστυνομικοί.
Δεν είναι επίσης το οικονομικό, το οποίο είναι το αγαπημένο θέμα όλων των πολιτικών και δημοσιογράφων αλλά και πολλά άλλα που αναλύουμε παρακάτω…
Ένας κακοπληρωμένος υπάλληλος δεν γίνεται χειρότερος επαγγελματίας αυτό είναι θέμα συνείδησης και όχι αμοιβής, αλλά βέβαια όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα σώματα ασφαλείας κάποια στιγμή πρέπει να αμειφθούν καλύτερα, αναγνωρίζοντας η πολιτεία το επικίνδυνο αυτής της εργασίας καθώς και του δεκάδες νεκρούς , πεσόντες την ώρα του καθήκοντος.
Δυστυχώς φτάσαμε να δουλεύουμε με το φιλότιμο και όχι τώρα τελευταία εν καιρώ κρίσης, αλλά εδώ και πολλά χρόνια…. είναι λάθος ο επαγγελματίας να εργάζεται με το φιλότιμο, πρέπει να εργάζεται με συνείδηση και μόνο γιατί πιστεύει σε αυτό που κάνει!
Δεν μπορεί να εμπαίζεσαι δυστυχώς από το κράτος και τις κυβερνήσεις εδώ και 2 χρόνια ότι συνεχώς είσαι η οικονομική του προτεραιότητα, δεν μπορεί να σε παίζουν τα κανάλια συνεχώς, όταν ο συμπολίτης μας πεινάει και ακούει ότι κάθε τρεις και λίγο εσύ θα πάρεις ΧΡΗΜΑΤΑ,
που βέβαια εσύ ποτέ δεν παίρνεις …
Μας εκμεταλλεύονται πολιτικά και ηθικά…
Φτάσαμε σε σημείο οι ίδιοι οι συγγενείς μας να μας χλευάζουν  ¨ότι τα ‘οικονομήσαμε πάλι¨ και εμείς να κοιτάμε απορημένοι και να προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι δεν ισχύουν αυτά που λένε, ότι ακόμα και αυτά τα 20 ευρώ που πήραμε δεν είναι αύξηση αλλά η μισή οικονομική δικαίωση από τις παράνομες μισθολογικές μας περικοπές όπως αποφάσισε η ελληνική δικαιοσύνη!
Ακόμα και πέρσι τα περίφημο βοήθημα των 500 ευρώ ,το είδαν μόνο όσοι είχαν μέχρι 10 , 12 χρόνια υπηρεσίας  και κανείς άλλος…
Δεν φτάνει που ζούμε σαν σάκος του μποξ στην κοινωνία  ,δεν φτάνει που μας έχουν καταντήσει κοινωνικά και πολιτικά πιόνια που μας στοχοποιούν καθημερινά και μας βάζουν να στεκόμαστε απέναντι στους πολίτες, αντί να είμαστε δίπλα τους….. γιατί η μόνη θέση μας είναι δίπλα τους!
που δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε με τη στολή έξω για να μη γίνουμε στόχος και να μη προκαλέσουμε κάποιους που μας βλέπουν σαν το μακρύ χέρι του κράτους…..
Οξύμωρο αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο πολίτης το αναγνωρίζει πλέον και σε πρόσφατη δημοσκόπηση μας έχει κατατάξει μαζί με τους στρατιωτικούς στην πρώτη θέση της εμπιστοσύνης του στο ευρύτερο δημόσιο τομέα…. καθόλου τυχαίο δεν είναι, ότι σε θεωρεί ακόμα και από τους λιγότερο διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους.
Ήρθε η δημοσκόπηση αυτή λοιπόν να αποδείξει ότι ο πολίτης μας εμπιστεύεται και αρχίζει να αλλάζει…..
δεν πρέπει να του το ανταποδώσουμε λοιπόν και εμείς?
Γιαυτό συνάδελφε κάτσε δίπλα στον πολίτη μην αντιδράς εγωιστικά μην αντιδράς με μίσος απέναντι του, έχει περισσότερα προβλήματα από σένα …
είναι άνεργος, δεν έχει ασφαλιστικό φορέα και δεν έχει ορισμένες φορές ελπίδα για το αύριο…
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε και εμείς.
Πριν να κάνεις οτιδήποτε σκέψου επιτέλους ότι απέναντι σου βρίσκεται ο αδελφός σου, ο πατέρας σου και ο κολλητός σου….
δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα και με κανέναν , ακόμα και με αυτούς που σου επιτίθενται , εσύ πρέπει να σταθείς εκεί μπροστά και να κάνεις τη δουλειά σου και μόνο, αυστηρά!
Μόνο όταν θα καταλάβουμε ότι είμαστε ένα με τον πολίτη θα δούμε διαφορά στην κοινωνία μας !
να τελειώσει : το Μπάτσος
να τελειώσει : το μπαχαλάκης…
δεν μπορεί να στοχοποιείσαι κοινωνικά ούτε εσύ ούτε η οικογένεια σου ….
ούτε εσύ να στοχοποιείς μπορείς άτομα που δεν έχουν τίποτα προσωπικά μαζί σου, αλλά μόνο με αυτό που αντιπροσωπεύεις εκείνη τη στιγμή γι αυτούς.
Συνάδελφε και εσύ δημιουργείς την παιδεία άρα και εσύ πρέπει να αλλάξεις πρώτος, δώσαμε  κάποια λίγα δικαιώματα τα προηγούμενα χρόνια και κάποιοι τα εκμεταλλεύτηκαν κατάλληλα, επομένως από εδώ και μπρος, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και επαγγελματίες αυστηρά…
Δεν θα δεις την διαφορά άμεσα άλλα μακροπρόθεσμα και εκεί είναι το στοίχημα μας σαν κοινωνία!
Όλα τα παραπάνω είναι τα σημαντικότερα για μας, αλλά δεν παύει να έχουμε και κάποια άλλα πράγματα που έχουν μείνει πίσω..
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να είμαστε μηδενιστές ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα τα 20 αυτά χρόνια που πέρασαν, αλλά είναι πραγματικά πολύ λίγα αυτά που άλλαξαν, ιδίως σε μια χώρα που έχει οργανώσει πριν μια δεκαετία Ολυμπιακούς Αγώνες …
Κάποτε αγοράζαμε τον εξοπλισμό μας, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα πιστόλια μας, τουλάχιστον αυτά πλέον έχουν εκσυγχρονιστεί και ελαχιστοποιηθεί οι περιπτώσεις αγοράς από το προσωπικό.
Παρόλα αυτά
οι συνδικαλιστές μπορούν να προτείνουν πολλά, αλλά όχι να πραγματοποιήσουν..
στολή;  ότι θέλει φοράει δυστυχώς ο καθένας …
Πρέπει επιτέλους να υπάρχει αυστηρή τήρηση της στολής μιας στολής όμως λειτουργικής και άνετης για τους μάχιμους.
οχήματα; απαρχαιωμένος στόλος …
οι συνάδελφοι στα συνεργεία κάνουν υπερπροσπάθειες και διυλίζουν το κώνωπα για να βρουν λύσεις χωρίς κόστος για το κράτος, όπως και οι οδηγοί πολλές φορές έχουν φτιάξει από την τσέπη τους ζημιές για να μη μείνει το Τμήμα χωρίς όχημα…
Στόλος οχημάτων νέος τον οποίο θα αναλαμβάνουν εξολοκλήρου οι αντιπροσωπείες χωρίς περαιτέρω κόστος όπως παντού στην Ευρώπη…
κτήρια; παλιά , βρώμικα και πάρα πολλά…
υπερβολικά πλέον για μια εποχή που λειτουργεί μέσω διαδικτύου, τα αστυνομικά καταστήματα θα πρέπει να γίνουν λιγότερα, μεγαλύτερα, σύγχρονα, προσιτά και ασφαλέστερα για τους υπαλλήλους και τους πολίτες.
συνθήκες υγιεινής; άθλιες, βρώμικες τουαλέτες, χώροι εργασίας μικροί, σκοτεινοί οι οποίοι καλά καλά δεν αερίζονται και άραγε κάθε πότε γίνεται απολύμανση? σε εποχές έμπολα και μετανάστευσης….
αδιαπραγμάτευτο αυτό το ζήτημα, το 2015 δε θα έπρεπε καν να το αναφέρουμε, τα κτήρια πρέπει να ΛΑΜΠΟΥΝ.
ηλεκτρονικοί υπολογιστές; απαρχαιωμένοι οι περισσότεροι…
δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα κλείσει κάποιο κατάστημα τραπέζης , για να μας παραχωρήσει υπολογιστές ή οποιαδήποτε άλλη υλικοτεχνική υποδομή ,θα πρέπει να υπάρχουν σταθερά κονδύλια τα οποία θα αφορούν το τομέα του εκσυχρονισμού.
PoL; ένα βήμα προόδου το οποίο όμως ακόμα είναι πολύ αργό….
θα πρέπει διαρκώς να αναβαθμίζεται και να γίνεται πιο γρήγορο δίνοντας πιο πολλές επιλογές και λειτουργίες στους χρήστες του.
Τέλος η σήμανση αιχμή του δόρατος πλέον η επιστημονική αστυνομία όπως αλλιώς λέγεται και αυτή δεν πρέπει να μένει στάσιμη, αν και έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου δεν δικαιολογείται ακόμα να έχουμε δακτυλοσκόπηση σε χαρτί με μελάνι… ούτε μεταγωγές σεσημασμένων ξανά και ξανά.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, πρέπει να αλλάξουμε όλοι ….
ήρθε η εποχή η αστυνομία να γίνει αστυνομία όλων των πολιτών και όχι των λίγων!

 επιμέλεια: Χατζηζώης Ιωάννης
#skaythess.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.