.

Στελέχωση Αστυνομίας και Λιμενικού στη Λέρο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στελέχωση Αστυνομίας και Λιμενικού στη Λέρο



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ρόδος, 31.03.15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Στελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος στη Λέρο, ζητάει από τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας ο Δημήτρης Γάκης»Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση και Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα, ζητάει την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού Λέρου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αθήνα, 31.03.15
Προς:
1.      Αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Γιάννη Πανούση
2.      Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
     κ. Θοδωρή Δρίτσα

Θέμα: «Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στη Λέρο»



Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Χθες, ευρισκόμενος στη Λέρο για να δω από κοντά τις ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί, επισκέφθηκα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και τον Λιμενικό Σταθμό του νησιού. Όπως διαπίστωσα, ο αριθμός των υπηρετούντων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στη Λέρο, δεν επαρκούν ούτε καν για τις στοιχειώδεις ανάγκες φύλαξης των χώρων και της διεκπεραίωσης της διαδικασίας πρώτης υποδοχής των εκατοντάδων προσφύγων που έρχονται στο νησί. Αυτή τη στιγμή στη Λέρο υπάρχουν περισσότεροι από 300 πρόσφυγες.

Οι κρατικές υποδομές φιλοξενίας στη Λέρο δεν επαρκούν για τα κύματα μεταναστών/προσφύγων που έρχονται στο νησί, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να «στοιβάζονται» σε υπαίθριους χώρους. Επίσης, οι διαθέσιμες εγκαταστάσεις και οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης στους χώρους αυτούς είναι απελπιστικές, αποτελώντας εστίες μόλυνσης τόσο για τους ίδιους τους πρόσφυγες, όσο και για τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς. Λόγω της συνεχιζόμενης εμπόλεμης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και λαμβάνοντας υπόψη τη βελτίωση των κλιματικών συνθηκών το καλοκαίρι στο Αιγαίο, εκτιμάται ότι τα κύματα προσφύγων που θα περνούν στη Λέρο θα υπερπολλαπλασιαστούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την ανθρωπιστική κρίση στο νησί.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε όπως προνοήσετε για την άμεση στελέχωση των συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών (ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) της Λέρου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες φύλαξης του κτιριακού συγκροτήματος «Βίλλα Άρτεμις», που έχει ανακαινιστεί για τη χρήση του ως χώρος φιλοξενίας, όπως επίσης και για την κατάλληλη εκπαίδευση τους και τον εφοδιασμό τους με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο σημαντικό αυτό ανθρωπιστικό τους ρόλο.



Με εκτίμηση,
Δημήτριος Γάκης
Βουλευτής Δωδεκανήσου»
***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.