.

203 χιλιάδες ασθενείς σ΄ ένα χρόνο εξυπηρέτησε το 401 και ''φόρεσε'' φέσι 52 εκατομμυρίων! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

203 χιλιάδες ασθενείς σ΄ ένα χρόνο εξυπηρέτησε το 401 και ''φόρεσε'' φέσι 52 εκατομμυρίων!


Τα στατιστικά στοιχεία για τους ασθενείς που έχουν εξυπηρετηθεί σ΄ ένα έτος από ένα μόνο στρατιωτικό νοσοκομείο αποδεικνύουν ότι όσοι επιμένουν να ζητούν “άνοιγμα των νοσοκομείων των ΕΔ στην κοινωνία” ζουν κάπου αλλού. Μέσα σε ένα χρόνο μόνο τα εξωτερικά ιατρεία του 401 ΓΣΝΑ επισκέφθηκαν 203 χιλιάδες ασθενείς, δηλαδή πάνω από 800 επισκέψεις την ημέρα κατά μέσο όρο!
Αυτά τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο ο οποίος επισκέφθηκε το 401 ΓΣΝΑ και προφανώς κατανόησε ότι η συμβολή των στρατιωτικών νοσοκομείων στην κοινωνία είναι τεράστια. Κι όχι μόνο αυτό. Τα στρατιωτικά νοσοκομεια έχουν “φεσωθεί” με εκατοντάδες εκατομμύρια από ασφαλιστικά ταμεία τα οποία δεν πληρώνουν το κόστος εξετάσεων και νοσηλείας που παρέχουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.58 εκατομμύρια χρωστά ο ΕΟΠΥΥ μόνο στο ΓΕΣ για την χρήση του 401 και συνολικά 82 εκατομμύρια είναι τα χρέη του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο 401 ο ΑΝΥΕΘΑ ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τις δυνατότητες του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, τις ανάγκες που καλύπτει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Επισημάνθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που υπάρχουν και ο ΑΝΥΕΘΑ δεσμεύτηκε για την εντατικοποίηση των προσπαθειών με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, νομοθετικών και άλλων παρεμβάσεων, ώστε να υπάρξουν λύσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της ενίσχυσης της διακλαδικής συνεργασίας ανάμεσα στα στρατιωτικά νοσοκομεία, σε όλους τους τομείς λειτουργίας τους, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση σε μια σειρά προβλημάτων, όπως στον τομέα της προμήθειας υγειονομικού υλικού, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια παραπέρα εξορθολογισμού των δαπανών.

Στη συζήτηση που έγινε αναφέρθηκε η περίπτωση της δαπάνης για εμβόλια που ο αριθμός τους υπερβαίνει τις πραγματικές ανάγκες και επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός της όλης διαδικασίας εμβολιασμού των νεοσυλλέκτων, καθώς και επανεξέταση παλαιότερων συμβάσεων με τον ιδιωτικό τομέα.
 

Τέθηκαν ακόμα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια χρηματοδότηση και συγκεκριμένα το πρόβλημα των οφειλών προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία των ασφαλιστικών ταμείων, για δαπάνες νοσηλείας ασφαλισμένων τους. Σημειώνεται πως μέσα σε ένα χρόνο τα εξωτερικά ιατρεία του 401 ΓΣΝΑ επισκέφθηκαν 203 χιλιάδες ασθενείς, δηλαδή πάνω από 800 επισκέψεις την ημέρα κατά μέσο όρο. Επισημάνθηκαν  τα προβλήματα που αφορούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου και κυρίως αυτά της συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο ΑΝΥΕΘΑ επισκέφθηκε διάφορες πτέρυγες και χώρους του Νοσοκομείου, καθώς και θαλάμους όπου νοσηλεύονται νεοσύλλεκτοι στρατιώτες με διάφορα νοσήματα. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του, επισήμανε τη σημασία του έργου που επιτελείται στο 401 ΓΣΝΑ, ένα έργο, όπως τόνισε, πολύ σημαντικό και ουσιαστικό. Η συγκεκριμένη επίσκεψη γνωριμίας, σημείωσε, αποτελεί την απαρχή για μια ουσιαστική συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων, με καθοριστική, πάντα, τη συνδρομή της Διοίκησης του Νοσοκομείου και γενικότερα του υψηλής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτό. #onalert.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.