.

Για κίνδυνο αναζωπύρωσης του εθνικισμού και του ρατσισμού στην Ευρώπη προειδοποιεί η Γκάμπι Τσίμερ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Για κίνδυνο αναζωπύρωσης του εθνικισμού και του ρατσισμού στην Ευρώπη προειδοποιεί η Γκάμπι Τσίμερ





Τον κώδωνα του κινδύνου αναζωπύρωσης του εθνικισμού και του ρατσισμού στην Ευρώπη κρούει η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Γκάμπι Τσίμερ (Die Linke). "Η άνοδος εθνικιστικών και ξενοφοβικών κινημάτων στην Ευρώπη, οι επιθέσεις νεοναζί σε πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, οι παραστρατιωτικές παρελάσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, ο εθνικιστικός εξτρεμισμός βρίσκουν ξανά πρόσφορο έδαφος", γράφει σε σημερινό άρθρο της στην αριστερή εφημερίδα του Βερολίνου Neues Deutschland (πρώην όργανο της ΚΕ του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Λ.Δ. της Γερμανίας) η αριστερή πολιτικός.

Από το φόβο αντιδραστικών και ρατσιστικών δηλώσεων το ευρωκοινοβούλιο ματαίωσε μάλιστα σχετικές συζητήσεις στην ολομέλεια του σώματος με αφορμή την επέτειο έναρξης του Β' παγκοσμίου πολέμου και τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, αναφέρει η Τσίμερ.

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας "Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά" στο ευρωκοινοβούλιο βλέπει στη συμπεριφορά αυτή έναν κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ενότητα. "Η Ευρώπη βρίσκεται στο δρόμο να αυτοδιαλυθεί. Αυτό φαίνεται και από την αντιμετώπιση της Ελλάδας: Όποιον δεν τον προβληματίζει η ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα, όποιος θέλει να ταπεινώσει την υποστηριζόμενη από την πλειοψηφία αριστερή κυβέρνηση, θα πρέπει να πάψει να μιλά για ευρωπαϊκές αξίες" υπογραμμίζει.


#avgi.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.