.

Αστυνομία ζώων στη Νορβηγία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αστυνομία ζώων στη Νορβηγία

Τα δικαιώματα των ζώων ενισχύονται στη Νορβηγία, όπου δημιουργήθηκε από την αστυνομία μία μονάδα για την έρευνα κακομεταχείρισης τους. 
Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι συχνό φαινόμενο οι παραβάτες που βλάπτουν τα ζώα να έχουν επιθετική συμπεριφορά επίσης προς ανθρώπους.

«Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να φροντίζουμε σωστά τα ζώα μας, έτσι ώστε να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που έχουν και να υπάρχουν ποινικές συνέπειες, όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα αυτά», δήλωσε η υπουργός Γεωργίας Συλβί Λίστχαουγκ, περιγράφοντας τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο ως «συχνά ανυπεράσπιστα».
«Η πρωτοβουλία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση του εγκλήματος και τις επιθέσεις εναντίον ανθρώπων, δεδομένου ότι αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα από αυτά τα άτομα που διαπράττουν εγκλήματα και πλημμελήματα εναντίον των ζώων κάνουν το ίδιο και με τους ανθρώπους», πρόσθεσε η Λίστχαουγκ.
Η καινοτόμος υπηρεσία θα λειτουργήσει δοκιμαστικά για τρία χρόνια. Η αστυνομία στη δυτική επαρχία του Σορ-Τρόντελαγκ θα διορίσει τρία άτομα, έναν ερευνητή, ένα νομικό εμπειρογνώμονα και έναν υπεύθυνο συντονισμού, με αντικείμενο την καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.