.

Αλ.Τσίπρας: Σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις, χρειάζεται ψυχραιμία (βίντεο) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αλ.Τσίπρας: Σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις, χρειάζεται ψυχραιμία (βίντεο)





«Έγκυρη ενημέρωση θα γίνεται κάθε δύο ώρες από τον αρμόδιο αξιωματικό της Πυροσβεστικής» τόνισε ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων για να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη


      


 «Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε τις εστίες πυρκαγιάς. Ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει η αεροπορία και ο στρατός με επιπλέον με δυνάμεις στο μέτωπο του Καρέα» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.
Όπως είπε, «χρειάζεται ψυχραιμία, αλλά και εθελοντική συνεισφορά όπου το επιτρέπουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Οι δύο πιλότοι στη Λακωνία είναι υγιής». «Τα ΜΜΕ να έχουν ψυχραιμία και η διαρκής ενημέρωση θα γίνεται κάθε 2 ώρες από τον αρμόδιο αξιωματικό της πυροσβεστικής» πρόσθεσε και τόνισε ότι «έχει γίνει επίσημο αίτημα βοήθειας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό και αν χρειαστεί θα γίνει αίτημα και σε άλλες χώρες». 


Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος:
Μόλις ενημερώθηκα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Πριν από λίγο, επισκέφθηκα και το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τώρα βρίσκομαι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.
Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και οι δυνάμεις του Στρατού και της Αεροπορίας βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε σημαντικές εστίες πυρκαγιάς, μια στη Λακωνία και μια στην Αττική, στον Καρέα, αλλά και άλλες τέσσερις εστίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα, εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών.
Όλες οι δυνάμεις, όπως είπα, είναι σε επιφυλακή. Τώρα μόλις ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει η Αεροπορία και ο Στρατός με επιπλέον δυνάμεις εναέριας πυρόσβεσης στο μέτωπο του Καρέα. Ηδη επιχειρούν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και πάνω από 70 οχήματα.
Αυτή τη στιγμή, έχουν απογειωθεί από τη Θεσσαλονίκη δύo Canadair και έρχονται να συνδράμουν, καθώς και σε λίγα λεπτά, ίσως και αυτή τη στιγμή, να απογειώνονται από την Ελευσίνα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Σινούκ τα οποία θα συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.
Χρειάζεται από όλους ψυχραιμία. Βεβαίως χρειάζεται και η εθελοντική συνεισφορά, εκεί όπου ενδείκνυται και το επιτρέπουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έχουν τον έλεγχο των επιχειρήσεων. Χρειάζεται ψυχραιμία και προσπάθεια από όλες τις πλευρές, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα της φωτιάς.
Επίσης, να πω ότι ενημερώθηκα για τους δύο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Canadair που είναι καλά στην υγεία τους και οι δύο. Επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση, λόγω των καιρικών συνθηκών και ευτυχώς – επαναλαμβάνω - είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο κοντινότερο νοσοκομείο.
Επίσης, θέλω να απευθυνθώ και στα ΜΜΕ που τούτη την κρίσιμη στιγμή επιτελούν το λειτούργημα της ενημέρωσης και το καθήκον τους. Χρειάζεται ψυχραιμία. Και η διαρκής ενημέρωση – αποφασίσαμε, έδωσα εντολή - να γίνεται κάθε δύο ώρες από τον αρμόδιο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να γίνεται και έγκαιρα, αλλά και απολύτως έγκυρα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των μετώπων, τη διάθεση των δυνάμεων και την προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και από τις ομάδες των εθελοντών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχει γίνει επίσημο αίτημα σε άλλες χώρες για βοήθεια;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχει γίνει επίσημο αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό και βεβαίως, εάν χρειαστεί, θα γίνει και επίσημο αίτημα σε άλλες χώρες. Αυτό θα το δούμε στην πορεία. Τούτη την ώρα δεν έχουμε την εικόνα ότι υπάρχει άμεση ανάγκη συνδρομής. Θέλω, όμως, να πω ότι χρειάζεται επιφυλακή και γι’ αυτό σε ό,τι αφορά και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, συνεπώς πέρα από την προσπάθεια που αυτή τη στιγμή καταβάλλουν οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, για την κατάσβεση των μετώπων της φωτιάς, θα υπάρξει ειδική σύσκεψη με την παρουσία μου το βράδυ ή αργά το απόγευμα, προκειμένου να δούμε και το θέμα των περιπόλων για την πρόληψη. Διότι με αυτά τα καιρικά φαινόμενα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος και για ανάφλεξη φυσική, αλλά βεβαίως και για εμπρησμούς.
Σας ευχαριστώ πολύ 




#left.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.