.

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα καταστολής στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα καταστολής στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση ζητεί με ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας στα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για όργιο καταστολής ενάντια στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αναφέρουν πως πρόκειται για σκηνές που θεωρούσαν ότι θα αφήσουν πίσω τους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση
«Καταγγέλλουμε το χθεσινό όργιο καταστολής ενάντια στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Χωρίς κανένα πρόσχημα, δυνάμεις των ΜΑΤ και Δίας κυνήγησαν το συγκεντρωμένο κόσμο έως το μετρό Συγγρού - Φιξ, ρίχνοντας χημικά εντός του σταθμού, χτυπώντας και προπηλακίζοντας κόσμο, προβαίνοντας σε ανθρωποκυνηγητό στα στενά.
Την ίδια ώρα, το κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων παρέμενε κλειστό με φοιτήτριες και φοιτητές εγκλωβισμένες/ους μέσα, ενώ αργότερα το βράδυ σημειώθηκαν τελείως αδικαιολόγητα αστυνομικά πογκρόμ στην περιοχή.
Πρόκειται για σκηνές τις οποίες θεωρούσαμε πως έχουμε αφήσει πίσω μας. Φαίνεται πως όχι. Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δε θα επιτρέψουμε την επιστροφή στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά.
Συνεχίζουμε να απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή Υπουργού Προ. Πο., Γιάννη Πανούση από την κυβέρνηση.
Δεν είναι δυνατόν για άλλη μια φορά, οι νέες και οι νέοι, οι οποίοι πήραν πάνω την υπόθεση της ανατροπής των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη για το μεγαλειώδες “όχι”, οι οποίοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες τεράστιας ανεργίας και απαξίωσης εξακολουθούν να ελπίζουν και να διαθέτουν τους εαυτούς τους στον αγώνα για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, να γίνονται ο σάκος του μποξ και το εύκολο θύμα για την κρατική καταστολή.
Απαιτούμε να μην επαναληφθεί ξανά το χθεσινό όργιο καταστολής»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.