.

Παράδοση κινητών ιατρικών μονάδων από την Ολλανδία στο ΕΚΕΠΥ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Παράδοση κινητών ιατρικών μονάδων από την Ολλανδία στο ΕΚΕΠΥ
Παραδόθηκαν σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) τα δώδεκα (12) ασθενοφόρα οχήματα από την Ολλανδία, τα οποία προσφέρθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.
Τα οχήματα παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο Διοικητής του Κέντρου κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, παρουσία του ίδιου του Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας κ. Caspar Veldkamp, σε μια συμβολική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (19/04/2016) στην κεντρική αποθήκη του ΕΚΕΠΥ στον Ταύρο. 

Τα ασθενοφόρα οχήματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, πρόκειται να είναι έτοιμα προς χρήση μέσα σε μία εβδομάδα, οπότε και θα διατεθούν σε δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων ανά την Επικράτεια. με την ευθύνη διαχείρισής τους από τον ίδιο τον φορέα. 

Μάλιστα για ακόμα μια φορά ο Ολλανδός Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη αξιοποίηση της βοήθειας που έχει αποσταλεί στην Ελλάδα, μέσω και των δύο ενεργοποιήσεων του ΕΜΠΠ και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να συνδράμουν σε αυτή τη συγκυρία την Χώρα μας με ανθρωπιστική βοήθεια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.