.

Οργή στην Αίγυπτο: Αστυνομικός σκότωσε πλανόδιο πωλητή για μια κούπα τσάι ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Οργή στην Αίγυπτο: Αστυνομικός σκότωσε πλανόδιο πωλητή για μια κούπα τσάι


Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία ενός πλανόδιου πωλητή τσαγιού, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- δολοφονήθηκε από την αστυνομία. Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε άλλους δύο, στη διάρκεια αντιπαράθεσης για την τιμή μιας κούπας τσαγιού.
Ο αστυνομικός συνελήφθη και η υπόθεση έχει προωθηθεί στους εισαγγελείς.

Εικόνες δείχνουν οργισμένους διαδηλωτές να ανατρέπουν περιπολικό της αστυνομίας και να χαρακτηρίζουν τους αστυνομικούς «τραμπούκους». Η διαδήλωση ξεκίνησε λίγη ώρα μετά το περιστατικό.


«Οι δυνάμεις ασφαλείας έφεραν δύο οχήματα της αστυνομίας, ένα τεθωρακισμένο, ενώ η οικογένεια του θύματος βρίσκεται στο σημείο και πετά πέτρες» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters. «Οι δυνάμεις ασφαλείας υποχωρούν και υπόσχονται δικαιοσύνη, αλλά το πλήθος απαιτεί να τους παραδώσει η αστυνομία τον δολοφόνο» σημειώνει η ίδια πηγή. Το τελευταίο διάστημα έντονες είναι οι καταγγελίες για αστυνομική βία στην Αίγυπτο.

#left.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.