.

Προτάσεις του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου για την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Προτάσεις του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου για την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος

Ως άμεσα  μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο συνδυασμός  Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο προτείνει:
  • Αύξηση των εισοδημάτων, έως την πλήρη αποκατάσταση των εισοδημάτων στα προ της κρίσης επίπεδα, σε συνάρτηση με τις αναπτυξιακές συνθήκες της χώρας.
  • Αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών. Προτείνουμε την αποκατάσταση του αφορολογήτου ορίου, σε τέτοιο επίπεδο που να μην φορολογούνται εισοδήματα, όχι απλώς που είναι πάνω από το όριο της φτώχειας –που ούτε αυτό πλέον δεν συμβαίνει σήμερα- αλλά  που θα είναι απαραίτητα για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
  • Αύξηση του κοινωνικού μισθού και περιορισμός του χρηματικού κόστους ζωής και των δαπανών των νοικοκυριών, μέσω της απο-εμπορευματοποίησης και της αναβαθμισμένης παροχής δημόσιων αγαθών, όπως η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός, η κοινωνική προστασία και μέριμνα, η ποιότητα ζωής.
  • Επαναφέρουμε την πρότασή μας –η οποία είχε καταψηφιστεί τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ παλαιότερα, στην προ μνημονίου εποχή- για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, Αυτό είναι ένα μέτρο άλλωστε που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά απουσιάζει από την Ελλάδα.
  • Επίσης επαναφέρουμε μία ακόμη πρόταση που είχαμε κάνει και παλαιότερα. Ως ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή είχαμε προτείνει ότι η ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να καταρτίσει και να δημοσιεύει έναν ειδικό δείκτη πληθωρισμού που θα αφορά τα φτωχότερα νοικοκυριά και θα υπολογίζει τις αυξήσεις των τιμών βάσει των ιδιαίτερων καταναλωτικών προτύπων και αναγκών. Αυτός ο δείκτης, τον οποίον θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε «πληθωρισμό των φτωχών», θα αποτελεί το πραγματικό κριτήριο της αύξησης του κόστους διαβίωσης των φτωχότερων νοικοκυριών και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις διαπραγματεύσεις για μισθούς ή συντάξεις, σε όλα τα μέτρα παρέμβασης στην αγορά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.