.

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένας άνεμος αλλαγής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένας άνεμος αλλαγής

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένας άνεμος αλλαγής. Υπάρχει ένα κλίμα ανατροπής. Ταυτόχρονα, όμως, και σε όλη την Ευρώπη, οι πολιτικές αυτές της λιτότητας που εφαρμόστηκαν με ιδιαίτερη ένταση στην Ελλάδα, οδηγούν και την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη, στη χρεοκοπία και στη διάλυση. Είναι θέμα ημερών, ίσως, να ενταχθεί και η Ισπανία στο καθεστώς της επιτήρησης και στο ΔΝΤ, αφού η συνταγή της λιτότητας και εκεί έχει αποτύχει παταγωδώς. Είναι ζήτημα ημερών να τεθεί. Ζήτημα για την πορεία ολόκληρης της Ευρωζώνης, διότι το σχέδιο Μέρκελ – Σαρκοζί, το σχέδιο της λιτότητας, διευρύνει την ύφεση και δημιουργεί συνθήκες χάους στην οικονομία και έντονων κοινωνικών αντιθέσεων.
Την ίδια στιγμή, όμως, που η Ευρώπη βυθίζεται εξαιτίας αυτών των πολιτικών που εφαρμόστηκαν παραδειγματικά στην Ελλάδα, έχουμε και το ευχάριστο μήνυμα ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν αντιστάσεις, υπάρχουν κινητοποιήσεις και υπάρχει ο άνεμος της αλλαγής.
Στη Γαλλία την επόμενη Κυριακή λίγο πριν από εμάς έχουν κι εκεί εκλογές. Κι εκεί η έκπληξη των εκλογών αναμένεται να είναι ο υποψήφιος της Αριστεράς, ο Ζαν - Λυκ Μελανσόν, ο οποίος καταγράφει διπλάσια και τετραπλάσια ποσοστά από αυτά που κατέγραφε η Αριστερά μέχρι πρότινος, και έχει καταφέρει να βάλει στην προεκλογική ατζέντα, στην προεκλογική συζήτηση, τις προτάσεις της Αριστεράς για αναδιανομή του πλούτου, για φορολογία στους πλούσιους και φοροαπαλλαγές στους μισθωτούς και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και ταυτόχρονα και την ανάγκη αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, της βασικής αιχμής δηλαδή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ευρώπη.
Δεν μας ξαφνιάζει και δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι η Αριστερά είναι η δύναμη που πλέον δεν καταγράφεται ως δύναμη καταγγελίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία, αλλά ως δύναμη πρωταγωνίστρια στις πολιτικές εξελίξεις.

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 17-4-2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.