.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος γαι τα "Πληρώματα σκαφών Λ.Σ. " ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος γαι τα "Πληρώματα σκαφών Λ.Σ. "

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΠΛΣ
σχετικά με τα προβλήματα
των πληρωμάτων των σκαφών
 του Λιμενικού Σώματος.
Η σχετική ανακοίνωση με υμερομηνία
18 Απριλίου 2012 έχει ως εξής:


Πληρώματα σκαφών Λ.Σ

Η αθέατη πλευρά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που όμως είναι αυτή που σηκώνει το κύριο βάρος της αναγκαιότητας ύπαρξής του, είναι τα πλωτά σκάφη.
Ένας ομολογουμένος απαξιωμένος τομέας της δραστηριότητας του Σώματος όπου ταυτόχρονα είναι και ο κύριος επιχειρησιακός του βραχίονας, από τον οποίο κρίνεται εν πολλοίς η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητά του. Και αυτό είναι το οξύμωρο.
Τι και αν προσθέσαμε τον όρο «Ακτοφυλακή» στην ονομασία μας, τι και αν προσπαθούμε να αλλάξουμε προσανατολισμό, η σκληρή πραγματικότητα των στοιχείων και των αριθμών δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Άλλωστε οι προσλήψεις Α/Ξ όπου δεν καλύφθηκε καμία θέση Α/Ξ προερχόμενου από ΑΕΝ τα λέει όλα.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η μη αναγνώριση των αναγκών των πληρωμάτων των ΠΛΣ, όπου αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς ωράριο, μέρα, νύχτα, Σαββατοκύριακα, αργίες αφού σχεδόν κανένα ΠΛΣ δεν έχει 2ο πλήρωμα, να μετακινούνται συνεχώς για κάλυψη αναγκών σε όλη τη χώρα.
Πράγμα που αποτελεί πλέον συνήθη πρακτική και βέβαια χωρίς να λαμβάνουν πλέον ούτε τις πενιχρές αποζημιώσεις που χαρακτηρίζονται ως πλεύσιμα. Η υπουργική απόφαση που καθόριζε τις σχετικές αποζημιώσεις έχει ζητηθεί να αντικατασταθεί με ΚΥΑ, όπου για αδικαιολόγητους λόγους καθυστερεί υπερβολικά, θέτοντας σε κίνδυνο τις αποζημιώσεις των δικαιούχων εδώ και 3 χρόνια.
Ο εμπαιγμός και η αδιαφορία για μία ακόμη φορά είναι πιο ισχυρά από το δίκιο των ανθρώπων που εργάζονται αναγνωρισμένα και αποδεδειγμένα περισσότερο από κάθε άλλον κάτω από αντίξοες συνθήκες, εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους, δίνοντας το περίσσευμα της ψυχής τους για το κοινωνικό σύνολο. Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Αρχηγείου Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά των ΠΛΣ και των πληρωμάτων τους κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα για την λειτουργικότερη και αποδοτικότερη προσφορά τους, στο πλαίσιο της προστασίας των θαλασσίων συνόρων, της παράνομης δραστηριότητας στην θάλασσα αλλά κυρίως δίνοντας τους ταυτόχρονα την ελπίδα ότι κάποιος τους σκέφτεται, κάποιος ασχολείται επιτέλους μαζί τους.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.