.

Βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης (video) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης (video)




Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν πριν απο λίγο στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου 42-χιλιομέτρων στη Βοστώνη.


Ο Will Ritter, εκπρόσωπος της Γερουσίας της Μασαχουσέτης, δήλωσε:
"Ακούσαμε δύο πραγματικά μεγάλες εκρήξεις σε γρήγορη διαδοχή, περίπου ένα δευτερόλεπτο η μία απο την άλλη,"Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος." 

H αστυνομία της Βοστώνης επιβεβαίωσε το περιστατικό, καθώς οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας κατέφθασαν άμεσα στο σημείο, αλλά δεν έδωσε  λεπτομέρειες.  Στο χώρο επικράτησε χάος με αγωνιζόμενους και διοργανωτές να κλαίνε ενώ θεατές δέχονταν τις πρώτες βοήθειες.

 Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο μετά έγινε και τρίτη έκρηξη σε ξενοδοχείο που διαμένουν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την αστυνομία της Βοστώνης  υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και 2 νεκροί.
 Mεταξύ των μαραθωνοδρόμων βρισκόταν και η Ελληνική αποστολή. Ο πρώην πρωταθλητής του Μαραθωνίου Νίκος Πολλιάς που συμμετείχε  δήλωσε  στο Sport24.gr:
 

"Πέρασα τη γραμμή του τερματισμού 3-4 λεπτά πριν από την έκρηξη. Ευτυχώς είχα απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ και κανένας άλλος από την ελληνική αποστολή δεν ήταν κοντά και δεν τραυματίστηκε κανείς τους. Η έκρηξη έγινε 30-40 μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού, ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Όπως ακούμε εδώ, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ενώ λένε και για δύο νεκρούς, ίσως και τρίτο. Η περιοχή εκκενώθηκε φυσικά, αλλά παρακολουθούμε το τι γίνεται από το μπαλκόνι τους ξενοδοχείου μας, που είναι κοντά".


Δείτε βίντεο απο τη στιγμή της έκρηξης
















και οι πρώτες εικόνες 












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.