.

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

φωτό αρχείου
Κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συκοφαντεί το Δημόσιο ενώ στην πραγματικότητα ευθύνεται για τη μη εφαρμογή του πειθαρχικού κώδικα.
φωτό αρχείου Σε ανακοίνωσή της, η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία "βιομηχανίας απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων τα επόμενα χρόνια, καταργώντας πρακτικά και οριστικά τη μονιμότητα, κατά παράβαση της ουσίας των διατάξεων του Συντάγματος".
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται  φαινόμενα παραβατικότητας και διαφθοράς, "με σκοπό την ενοχοποίηση και τη στοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, την υλοποίηση γενικευμένων απολύσεων με προσχηματικές διαδικασίες αξιολόγησης ή φανταστικά κατηγορητήρια περί ύπαρξης ποινικών, αστικών και πειθαρχικών ευθυνών εκεί που δεν υπάρχουν" και υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα της ατιμωρησίας των πραγματικά επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων οφειλόταν στη μη εφαρμογή του πειθαρχικού κώδικα "με ευθύνη της πλειοψηφίας των μελών των πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία τοποθετούντο από τους κυβερνώντες και ακολουθούσαν τις εντολές τους".
Η ΑΔΕΔΥ ξεκινά κύκλο κινητοποιήσεων με το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:30 το μεσημέρι και προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 12:00 έως της λήξη του ωραρίου στην Αττική. 

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.