.

Έκθεση 'φωτιά' της Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Έκθεση 'φωτιά' της Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή

Στην έκθεση ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς σημειώνει ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους, συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές του νεοναζιστικού- όπως το χαρακτηρίζει- πολιτικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» και υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται.


Ο επίτροπος εκφράζει τη λύπη του γιατί η ρητορική που στιγματίζει μετανάστες χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική πολιτική και υποστηρίζει, ότι «ακόμη και η υπάρχουσα ελληνική νομοθεσία, παρόλο που δεν έχει εφαρμοστεί επαρκώς ή δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου ως τώρα, έχει τη δυνατότητα να καταστείλει και να αποτρέψει εκδηλώσεις ρατσιστικών και άλλων μορφών διάκρισης, από άτομα και πολιτικές οργανώσεις».
Η έκθεση θα συνοδεύεται από σημείωμα της ελληνικής κυβέρνησης, στο οποίο περιλαμβάνονται οι ενστάσεις και οι αιτιάσεις της ελληνικής πλευράς έναντι των διαπιστώσεων και συστάσεων στις οποίες προχωρά ο Νιλς Μούιζνιεκς.   Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στο σημείωμα αυτό, η ελληνική κυβέρνηση, αποφεύγοντας να κατονομάσει τη «Χρυσή Αυγή» υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση της «ακραίας οργάνωσης», η οποία εν τούτοις- όπως υπογραμμίζεται- εξασφάλισε την είσοδό της στη Βουλή, «αποτελεί θέμα περίπλοκο για προφανείς λόγους, σχετιζομένους με τη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος».   Η ελληνική κυβέρνηση συμπεραίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι «οι λύσεις δεν μπορούν να είναι προϊόν συναισθηματικών αντιδράσεων, που θα μπορούσαν να έχουν αντιπαραγωγική επίδραση και να οδηγήσουν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα».   Τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Χρυσής Αυγής . Σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων σημειώνει ότι , οι ανθελληνικές φυλλάδες συνεχίζουν τον βρώμικο πόλεμο εναντίον της, καθώς είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στην τοκογλυφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και προσθέτει: «Δολοφονική συμμορία» δεν είναι οι Έλληνες Εθνικιστές, αλλά η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, η τρόικα και τα υπόλοιπα κοράκια, καθώς και τα δημοσιογραφικά τους όργανα που ασελγούν στην Ελλάδα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.