.

Η ΕΑΚ Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Μακεδονίας για τη χθεσινή συνάντηση με το ΣΥΡΙΖΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η ΕΑΚ Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Μακεδονίας για τη χθεσινή συνάντηση με το ΣΥΡΙΖΑ

Στα πλαίσια επαφών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, με συνδικαλιστικούς φορείς Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης και ύστερα από σχετική πρόσκληση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Ενωτικής Ανεξάρτητης Κίνησης Αξιωματικών - Ανθυπαστυνόμων, με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ αποτελούμενο από το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Τσουκαλά, το Γραμματέα Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσο Μαυρόπουλο και μέλη της Ν.Ε.Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
 


Η Ε.Α.Κ. επέδωσε κατά
την διάρκεια της συνάντησης ψήφισμα (επισυνάπτεται) με σειρά αιτημάτων που πιστεύουμε πως εκφράζουν την πλειοψηφία των Ένστολων πολιτών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Επιπλέον τα μέλη μας εξέφρασαν κατά την διάρκεια της συνάντησης, τον προβληματισμό τους για τις πρόσφατες Γνωμοδότησεις του Δ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της της Ολομέλειας του νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με τις οποίες έγινε δεκτό το σχετικό ερώτημα που είχε απευθύνει το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και δεν νομιμοποιούνται οι αστυνομικοί να φέρουν στολή, όταν μετέχουν σε εκδηλώσεις και πορείες για την προβολή των επαγγελματικών τους διεκδικήσεων

Ακολουθεί το Ψήφισμα
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ – ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΕΛ.ΑΣ. Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,  θεωρεί πως είναι άμεση και αδήριτη ανάγκη για την ικανοποίηση των κατωτέρω αιτημάτων, που πιστεύουμε πως εκφράζουν την πλειοψηφία των Ένστολων πολιτών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία:
1) Θέσπιση νέου ενιαίου και δίκαιου Μισθολογίου που θα αποκαθιστά τις πρόσφατες και ακατανόητες αδικίες και θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των Αστυνομικών σύμφωνα με τις εμπεριστατωμένες προτάσεις των Ομοσπονδιών μας.
2) Χαρακτηρισμός ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού του επαγγέλματος των Αστυνομικών υπαλλήλων.
3) Άμεση αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Γ.Α.Δ.Θ. και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με βάση τις τελευταίες αυτοδιοικητικές αλλαγές και τα σύγχρονα πληθυσμιακά και εγκληματολογικά δεδομένα.
- Οι σχετικές προτάσεις έχουν κατατεθεί αναλυτικά εδώ και 3 χρόνια περίπου αλλά αγνοήθηκαν στερώντας έτσι σημαντικούς πόρους από τα δημόσια ταμεία και κατά συνέπεια από τον Ελληνικό λαό. Επιπλέον οι συνδικαλιστικές μας Ενώσεις αγνοούνται συστηματικά από την ηγεσία που αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.
4) Θεσμοθέτηση ρεαλιστικού και αξιοκρατικού συστήματος κρίσεων. Εξασφάλιση αντικειμενικότητας και διαφάνειας με τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων μας στα αρμόδια συμβούλια κρίσεων – προαγωγών.
5) Δημοκρατική μεταρρύθμιση στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και παράλληλα εκδημοκρατισμό; και αποστρατικοποίηση της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
6) Στήριξη από την πολιτεία του διαρκώς βαλλόμενου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος των Αστυνομικών, ανεξαρτήτως βαθμού. Η πρόσφατη μεταφορά της εποπτείας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο μας δεν αρκεί αλλά χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις από την πολιτεία για να υπάρξει ένα ελπιδοφόρο και αξιοπρεπές μέλλον για τον Έλληνα Αστυνομικό.
7) Θέσπιση οικονομικής αποζημίωσης για τον χρόνο υπερωριακής απασχόλησης και τον χρόνο ετοιμότητας των Αξιωματικών και των Ανθυπαστυνόμων.
8) Να σταματήσει η χρησιμοποίηση μας ως κατασταλτικού μηχανισμού ενάντια σε κοινωνικές ομάδες.
- Στην περίπτωση των πρόσφατων γεγονότων της Ιερισσού συμπαρατασσόμαστε με την θέση της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και στην αποκατάσταση των διαταραγμένων σχέσεων Αστυνομίας και τοπικής κοινωνίας.
Διαρκής αγώνας για την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ του συνδικαλιστικού κινήματος.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ – ΑΝΘ/ΜΩΝ ΕΛ.ΑΣ. Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.