.

Τσουκαλάς κατά Δένδια-Ρουπακιώτη: Οι Άθλιοι του Ουγκώ στα Αστυνομικά Τμήματα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τσουκαλάς κατά Δένδια-Ρουπακιώτη: Οι Άθλιοι του Ουγκώ στα Αστυνομικά Τμήματα

Κύριε Δένδια και κύριε Ρουπακιώτη, αν δεν έχετε δει τα κάτεργα από  τους "Άθλιους" του Βίκτωρος Ουγκώ, επισκεφτείτε τα  κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων.


Τα αστυνομικά τμήματα έχουν μετατραπεί παράνομα σε μικρές φυλακές. Ενώ τα  κρατητήρια έχουν σχεδιαστεί για κράτηση μιας νύχτας, αρκετοί βρίσκονται εκεί φυλακισμένοι ακόμα και για έντεκα μήνες. Κάποιοι εκτίουν εκεί ποινές φυλάκισης ενώ άλλοι είναι ξεχασμένοι προφυλακιστέοι. Άλλοι βρίσκονται εκεί γιατί δεν έχουν πληρώσει μια κλήση, άλλοι γιατί δεν έχουν χαρτιά, ενώ άλλοι είναι μικροαπατεώνες. Κανένας δεν προαυλίζεται ποτέ, ζουν με ελάχιστο τεχνητό φωτισμό, δεν τους παρέχονται είδη προσωπικής υγιεινής, η σίτιση είναι ελλιπής, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανύπαρκτη, τη στιγμή που οι περισσότεροι υποφέρουν από έντονους κνησμούς, ψώρα ακόμη και  επιληψίες. Σε συνδυασμό με ένα άθλιο, βρώμικο, και μη απολυμασμένο περιβάλλον, οι εικόνες των ανθρώπων που συνωστίζονται μέσα στο μισοσκόταδο των κρατητηρίων, φέρνουν στο νου τα κάτεργα από τους  "Άθλιους" του Βίκτωρος Ουγκώ.
Από την άλλη πλευρά, οι ελάχιστοι μάχιμοι αστυνομικοί που υπάρχουν στα αστυνομικά τμήματα για να παρέχουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες, έχουν μετατραπεί σε δεσμοφύλακες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θέτουν σε αλλεπάλληλους κινδύνους την υγεία τους και μοιράζονται την ίδια τύχη με τους κρατούμενους, αφού εργάζονται  σε χώρους που έχουν να απολυμανθούν 2,5 χρόνια, χρησιμοποιούν τα δικά τους  αυτοκίνητα για τις μεταγωγές, και είναι αναγκασμένοι να υποστούν όλη την ψυχική ένταση από  τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση των κρατούμενων.
Η φυλάκιση στα αστυνομικά τμήματα δεν είναι μόνο απάνθρωπη αλλά και παράνομη. Παραβιάζει κατάφωρα την ποινική νομοθεσία, τον σωφρονιστικό κώδικα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας.  Το ερώτημα είναι αν οι κύριοι Δένδιας και  Ρουπακιώτης, προτίθενται να μην αφήνουν στην τύχη τους κρατουμένους, τους αστυνομικούς, αλλά και τους πολίτες αυτής της χώρας και να δώσουν τέλος στην  παρανομία που εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε έννοια πολιτισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.