.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης: Αίσχος η κατάσταση ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης: Αίσχος η κατάσταση

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Δημήτρη Τσουκαλά, επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.
Και στην Κυψέλη, όπως και σε όλα τα Α.Τ. όπου κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες, η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί με μια μόνο λέξη: Αίσχος!
Σε χώρους που έχουν φτιαχτεί για να κρατηθεί κάποιος για μια νύχτα, βρίσκονται φυλακισμένοι μετανάστες ακόμα και για έντεκα (11) μήνες. Κανένας δεν προαυλίζεται ποτέ. Ορισμένοι δεν έχουν καν παράθυρο και ζουν συνέχεια με τεχνητό φωτισμό. Η αστυνομία δεν παρέχει είδη για την προσωπική υγιεινή των κρατουμένων, οι οποίοι πρέπει να φροντίσουν να τα προμηθευτούν με δικά τους έξοδα. Όπως είναι επόμενο, η απουσία μέριμνας για τον στοιχειώδη καθαρισμό των χώρων που κρατούνται, εγκυμονεί κινδύνους για μετάδοση ασθενειών. Η σίτιση είναι ελλιπής, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανύπαρκτη και η αποσπασματική παρουσία ψυχιάτρων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάστασή των κρατουμένων. Οι συνθήκες χαρακτηρίζονται αφόρητες όχι μόνο από τους κρατούμενους, αλλά και από τους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε δεσμοφύλακες σε κελιά όπου δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Οι κρατούμενοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει πια σε τέτοιο σημείο απελπισίας που αυτοτραυματίζονται.
Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι η φυλάκιση στα αστυνομικά τμήματα δεν είναι μόνο είναι απάνθρωπη αλλά και παράνομη. Παραβιάζει κατάφωρα την ποινική νομοθεσία, το σωφρονιστικό κώδικα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα Το ερώτημα είναι αν ο πολυάσχολος κύριος Δένδιας, που τόσο κόπτεται για την τήρηση του νόμου, θα βρει το χρόνο και τον ενδιαφέρον να δώσει τέλος σε αυτήν την καραμπινάτη παρανομία που εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε έννοια πολιτισμού.

Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 10/5/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.