.

Νέο αιματηρό περιστατικό στη Μανωλάδα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Νέο αιματηρό περιστατικό στη Μανωλάδα

Νέο αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ στις καλλιέργειες φράουλας στη Νέα Μανωλάδα, με αφορμή και πάλι - σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες - απλήρωτα μεροκάματα εργατών.
Δυο εργάτες από το Μπανγκλαντές, ηλικίας 28 και 30 χρόνων πήγαν περίπου στις 23.30 να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους από 24χρονο ομοεθνή τους, ο
οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες είναι επικεφαλής ομάδας εργατών σε φυτεία με φράουλες.

Συγκεκριμένα το ilialive.gr, αναφέρει ότι πρόκειται για επιστάτη της καλλιέργειας. Ακολούθησαν λογομαχίες που οδήγησαν σε συμπλοκή. Οι δύο εργάτες χτυπήθηκαν με μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο πάνω στη συμπλοκή και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

Ο δράστης συνελήφθη στις 05.00 τα ξημερώματα, ενώ οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ κάνοντας λόγο για ενέδρα.

«Ενέδρα έστησαν μπράβοι των αφεντικών σε δύο αγρεργάτες έξω από τη παράγκα τους χθες βράδυ Πέμπτη 11.15μμ στην Νέα Μανωλάδα που κατέληξαν μαχαιρωμένοι, ό ένας στη πλάτη και ο άλλος στο πόδι. Σαράντα πέντε μέρες πριν μια ομάδα 17 αγρεργατών έπιασε δουλειά στο «κ.Γιώργο» με μεσάζοντα και τσιράκι του αφεντικού τον «Νασίρ». Τις τελευταίες μέρες και έχοντας μείνει απλήρωτοί ζήτησαν τα δεδουλευμένα, τα οποία ήταν ψίχουλα δηλ. 350 ευρώ για 45 μέρες! Οι αγρεργάτες μαχαιρώθηκαν από το «Νασίρ». Ο Καμάλ, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρας, αγρεργάτης απλήρωτος ο ίδιος, που επικοινώνησε μαζί μας, προσήχθη στο Α.Τ. Βάρδας. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του ξανά» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την οργάνωση «το συνεργείο μετέφερε τις φράουλες στο συσκευαστήριο της Βαγγελάτος ΑΕ, γνωστή για την επίθεση με πυροβολισμούς στις 17 Απρίλη σε βάρος 30 αγρεργατών από το Μπαγκλαντές». «Η κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει την υπόθεση με διακηρύξεις ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει το ζήτημα αλλά στη πράξη επιχείρησαν να επαναφέρουν το καθεστώς τρομοκρατίας απειλώντας με απελάσεις τους αγρεργάτες χωρίς χαρτιά, αφήνοντας τους απλήρωτους στο έλεος των τοπικών μηχανισμών εκμετάλλευσης και μη κατοχυρώνοντας την καταβολή των δεδουλευμένων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.