.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφορικά με την Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις Παράτυπες αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφορικά με την Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις Παράτυπες αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά, Δημήτρη Στρατούλη, Αλέξη Μητρόπουλου, Χαράς Καφαντάρη και Μαρίας Διακάκη, αναφορικά με τις Παράτυπες αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, καθώς και την Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, με στόχο να αναδειχθούν οι παρατυπίες των αποφάσεων κινητικότητας που έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου που προβλέπει ρητά αυτές τις διαδικασίες.

Οι αποφάσεις αυτές που ελήφθησαν εσπευσμένα όπως φαίνεται από το Υπουργείο, επικαλούνται αόριστα «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες» των φορέων απορρόφησης των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, χωρίς όμως να γίνεται επίκληση κάποιου εγγράφου που να αποδεικνύει ότι πράγματι υφίστανται αυτές οι ανάγκες, και σίγουρα εν αγνοία των φορέων υποδοχής!
Φαίνεται λοιπόν η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να επιδείξει έργο, εν όψει μάλλον του επικείμενου τότε ανασχηματισμού, και να παρουσιάσει ως δήθεν ολοκληρωμένη μία προβεβλημένη κινητικότητα. Ο Υπουργός δεν δίστασε να αγνοήσει τη ρητά καθορισμένη από τις κείμενες διατάξεις διαδικασία και να εκδώσει αυθαίρετα και παρανόμως τις υπουργικές αυτές αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης, προκαλώντας την συνευθύνη και των Υπουργείων που συμμετείχαν στην υλοποίηση των αποφάσεων αυτών.
Το σχέδιο όμως αυτό οδεύει προς πλήρη αποτυχία, δημιουργώντας παράλληλα δυσβάστακτες συνέπειες στους εμπλεκόμενους όπως:
- Εκατοντάδες Δημοτικοί Αστυνομικοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προσωρινά και για άγνωστο χρονικό διάστημα, χωρίς να γνωρίζουν πού θα βρεθούν με τους τελικούς πίνακες.
- Χιλιάδες εργατοώρες θα χαθούν ασκόπως στην προσπάθεια εκπαίδευσης των υπαλλήλων στους νέους φορείς, καθώς με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων εκατοντάδες από αυτούς θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη ή άλλο φορέα.
- Δεκάδες προσωρινά επιτυχόντες στα Καταστήματα Κράτησης που εν τέλει θα διοριστούν αλλού, καλούνται ατελέσφορα από κάθε σημείο της Ελλάδας για εκπαίδευση στη Σχολή της Κομοτηνής.
Σημειώνεται ότι οι αλλαγές που θα επιφέρουν οι οριστικοί πίνακες θα καταστήσουν αναγκαίο και νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης, διπλασιάζοντας το αντίστοιχο κόστος. Τέλος, ειδικά οι αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης στην Ελληνική Αστυνομία δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα, γιατί η παράτυπη λήψη αυτών των αποφάσεων εμπλέκει και την Ελληνική Αστυνομία που αναγκάζεται να παρανομήσει, εφόσον κάποια από τα ζητήματα αυτά να ρυθμίζονται με αυθαίρετες διαταγές του Αρχηγείου που υποκαθιστά τη νομοθετική εξουσία!
Πρόκειται αναμφίβολα για έναν τραγέλαφο, μία διαδικασία-παρωδία, για την οποία ευθύνεται τόσο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις αποφάσεις που εξέδωσε παρανόμως, όσο και οι λοιποί εμπλεκόμενοι Υπουργοί (ιδιαίτερα δε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη) που τις εφάρμοσαν χωρίς να καταγγείλουν την διαδικασία στα αρμόδια όργανα της Κυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την θεραξπεία και επανόρθωση των συνεπειών της διαδικασίας αυτής που κινήθηκε στα όρια της παρανομίας και ιδίως την άμεση επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που θίχτηκαν από αυτή τη διαδικασία.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.